Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Havuçlu tarçınlı revani Havuçlu tarçınlı revani
Pratik Havuçlu tarçınlı revani Tarifi

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın.


Kahveli krem karamel Kahveli krem karamel
Pratik Kahveli krem karamel Tarifi

Sahrap Soysal'ın bayram tatlılarından biri...


Cevizli Göksu tatlısı Cevizli Göksu tatlısı
Pratik Cevizli Göksu tatlısı Tarifi

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.


Karamelli irmikli kek Karamelli irmikli kek
Pratik Karamelli irmikli kek Tarifi

Sahrap Soysal'dan müthiş bir bayram tatlısı


Çikolata soslu irmik helvası Çikolata soslu irmik helvası
Pratik Çikolata soslu irmik helvası Tarifi

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...


Meyve soslu haytayla Meyve soslu haytayla
Pratik Meyve soslu haytayla Tarifi

Sahrap Soysal'ın bayram tatılarından lezzetli bir tanesi...


Bayram kavurması Bayram kavurması
Pratik Bayram kavurması Tarifi

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.


Çerkez tatlısı Çerkez tatlısı
Pratik Çerkez tatlısı Tarifi

Osmanlı Mutfağı'nun unutulmaya yüz tutmuş bayram tatlılarından biri. Maslak Sheraton Hotel'in pastane şefi sizler için anlattı...


Gelin tatlısı Gelin tatlısı
Pratik Gelin tatlısı Tarifi

Osmanlı Mutfağı'nın unutulan bayram tatlılarından biri. Hazırlanışı da oldukça basit. Bayramda farklı bir tatlı yapmak isteyenler bu tarifi denemeli...


Feshane usulü taze fasulye Feshane usulü taze fasulye
Pratik Feshane usulü taze fasulye Tarifi

Taze fasulye ile yapılabilecek lezzetli bir tarif. Sheraton Hotel'in usta aşçılarından Adnan Sezer sizler için anlattı.


Şam fıstıklı pilav ile çoban kavurma Şam fıstıklı pilav ile çoban kavurma
Pratik Şam fıstıklı pilav ile çoban kavurma Tarifi

Et ve pilavdan vazgeçmeyenler için pratik bir tarif. Evde kolayca yapabilir, şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.


Zeytinyağlı nohutlu pırasa Zeytinyağlı nohutlu pırasa
Pratik Zeytinyağlı nohutlu pırasa Tarifi

Bayramda sevdiklerinez lezzetli ve hafif bir yemek yapmak istiyorsanız bu tarifi deneyin.


Keşkek Keşkek
Pratik Keşkek Tarifi

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.


Lorlu cevizli gözleme Lorlu cevizli gözleme
Pratik Lorlu cevizli gözleme Tarifi

Bayram için kolayca yapabileceğiniz bir gözleme tarifi...


Düğün çorbası Düğün çorbası
Pratik Düğün çorbası Tarifi

Ramazan bayramı için çok lezzetli bir çorba tarifi. Türk mutfağının önemli çorbalarından biri olan düğün çorbasını mutlaka deneyin.


Demir tatlısı Demir tatlısı
Pratik Demir tatlısı Tarifi

Bayram için değişik bir tatlı tarifi...


Cevizli sarma Cevizli sarma
Pratik Cevizli sarma Tarifi

Bayram için muhteşem bir tatlı


Dilber dudağı Dilber dudağı
Pratik Dilber dudağı Tarifi

Bayramların vazgeçilmez tatlısı dilber dudağı...


Cevizli kadayıf sarma Cevizli kadayıf sarma
Pratik Cevizli kadayıf sarma Tarifi

Ramazan ayı boyunca sofralarımızı tatlandıran kadayıfı bayramda sevdiklerinize de ikram edin...


Şekerpare Şekerpare
Pratik Şekerpare Tarifi

Bu bayram da şekerpare... Bu tarifle bayram günlerinizi tatlandırın.


Limonlu kalburabastı Limonlu kalburabastı
Pratik Limonlu kalburabastı Tarifi

Şeker Bayramı için güzel bir tatlı tarifi...


Revani Revani
Pratik Revani Tarifi

Bayramı tatlı bir şekilde kutlamak için güzel bir tatlı tarifi...


Renkli lokumlar Renkli lokumlar
Pratik Renkli lokumlar Tarifi

Bu tarifle evde kolayca lokum hazırlayabilirsiniz. Bayramda misafirlerinize tatlı bir hoşgeldin demek için güzel bir tarif...


Fıstıklı kaymaklı cezerye Fıstıklı kaymaklı cezerye
Pratik Fıstıklı kaymaklı cezerye Tarifi

Bayramda dostlarınıza ikram edebileceğiniz pratik bir tatlı.


Çikolatalı bonbon Çikolatalı bonbon
Pratik Çikolatalı bonbon Tarifi

Bayramda sevdiklerinize ikram edeceğiniz minik tatlıları evde kendiniz yapın...


Kirpi Kirpi
Pratik Kirpi Tarifi

Çok pratik bir tatlı.


Kayısılı cevizli şekerleme Kayısılı cevizli şekerleme
Pratik Kayısılı cevizli şekerleme Tarifi

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.


Bisküvili muhallebi Bisküvili muhallebi
Pratik Bisküvili muhallebi Tarifi

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.


İrmik tatlısı İrmik tatlısı
Pratik İrmik tatlısı Tarifi

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.


Çikolatalı ve bademli revani Çikolatalı ve bademli revani
Pratik Çikolatalı ve bademli revani Tarifi

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.


Fındık güzeli Fındık güzeli
Pratik Fındık güzeli Tarifi

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.


Katmer Katmer
Pratik Katmer Tarifi

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.


Bademli muzlu muhallebi Bademli muzlu muhallebi
Pratik Bademli muzlu muhallebi Tarifi

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.


Sahrap’ın lor tatlısı Sahrap’ın lor tatlısı
Pratik Sahrap’ın lor tatlısı Tarifi

Sahrap Soysal'dan özel bir tatlı tarifi


Yufkalı kadayıf böreği Yufkalı kadayıf böreği
Pratik Yufkalı kadayıf böreği Tarifi

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.


Vişneli emirgan tatlısı Vişneli emirgan tatlısı
Pratik Vişneli emirgan tatlısı Tarifi

yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.


Cevizli pekmezli kabak tatlısı Cevizli pekmezli kabak tatlısı
Pratik Cevizli pekmezli kabak tatlısı Tarifi

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.


Karamelli hülyalı muhallebi Karamelli hülyalı muhallebi
Pratik Karamelli hülyalı muhallebi Tarifi

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.


Güllaç Pişekar Güllaç Pişekar
Pratik Güllaç Pişekar Tarifi

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.


Fındıklı kemalpaşa tatlısı Fındıklı kemalpaşa tatlısı
Pratik Fındıklı kemalpaşa tatlısı Tarifi

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın.


Ayasofya kurabiyesi Ayasofya kurabiyesi
Pratik Ayasofya kurabiyesi Tarifi

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.


Hürrem Sultan Hürrem Sultan
Pratik Hürrem Sultan Tarifi

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!


Nev-i diğer Nev-i diğer
Pratik Nev-i diğer Tarifi

Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.


Paşazade Paşazade
Pratik Paşazade Tarifi

Bayram sofranız için pratik bir Osmanlı yemeği. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Güler, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı.


Saray Kebabı Saray Kebabı
Pratik Saray Kebabı Tarifi

Güler Osmanlı Mutfağı'nın yardımcı aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı'na özel bir tarif. Kolayca yapabiecek ve tadına doyamayacaksınız.


Çökertme Çökertme
Pratik Çökertme Tarifi

Yemekevi.tv okuyucuları için kurban etleriyle yapılacak muhteşem bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın başarılı şefi Çetin Ürün anlattı...


Kuzu çevirme Kuzu çevirme
Pratik Kuzu çevirme Tarifi

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.


Saray sarması Saray sarması
Pratik Saray sarması Tarifi

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.


İç pilav İç pilav
Pratik İç pilav Tarifi

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.


Dürüm Dürüm
Pratik Dürüm Tarifi

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.


Sütlü nuriye Sütlü nuriye
Pratik Sütlü nuriye Tarifi

Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun.


Yoğurtlu kuzu eti Yoğurtlu kuzu eti
Pratik Yoğurtlu kuzu eti Tarifi

Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.


Susamlı pirzola Susamlı pirzola
Pratik Susamlı pirzola Tarifi

Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarımsak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin.


Keşkekli kebap Keşkekli kebap
Pratik Keşkekli kebap Tarifi

Buğdayı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatın. Bir gece bekletip, ertesi gün ateşe alın ve eti de ekleyip iyice pişirin.


Dereotlu ciğer Dereotlu ciğer
Pratik Dereotlu ciğer Tarifi

Ciğerin zarını soyduktan sonra yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin.


Zencefilli ve barbunyalı kuzu Zencefilli ve barbunyalı kuzu
Pratik Zencefilli ve barbunyalı kuzu Tarifi

Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun.


Kağıt kebabı Kağıt kebabı
Pratik Kağıt kebabı Tarifi

Taze soğan, ve maydanozu incecik kıyın. Et, taze soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve baharatları yağlı kağıda koyun.


Gömme (Ekmekli et) Gömme (Ekmekli et)
Pratik Gömme (Ekmekli et) Tarifi

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.


Köfteli alinazik Köfteli alinazik
Pratik Köfteli alinazik Tarifi

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.


Soya soylu biftek Soya soylu biftek
Pratik Soya soylu biftek Tarifi

Biftek dilimlerini geniş bir kaba alın. Portakal suyu, soya soyu, zeytinyağı, sarımsak, biberiye ve balı karıştırıp etlerin üzerine ilave edin.


Kestaneli dana güveç Kestaneli dana güveç
Pratik Kestaneli dana güveç Tarifi

Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın.


Kaburga dolması Kaburga dolması
Pratik Kaburga dolması Tarifi

Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Daha sonra kabuklarını soyun.


Ekşili köfte Ekşili köfte
Pratik Ekşili köfte Tarifi

İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.


İçli köfte İçli köfte
Pratik İçli köfte Tarifi

Soğanları ince ince doğrayıp margarinle pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanlara yağlı kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin.


Sac kavurma Sac kavurma
Pratik Sac kavurma Tarifi

Öncelikle eti 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince 1 çay bardağı sıvıyağ ile tencereye alıp kavurun.


Rumeli usulü ciğer sarma Rumeli usulü ciğer sarma
Pratik Rumeli usulü ciğer sarma Tarifi

Kuzu karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın.


Ispanaklı kuzu sarma Ispanaklı kuzu sarma
Pratik Ispanaklı kuzu sarma Tarifi

Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.


Fırında et Fırında et
Pratik Fırında et Tarifi

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.


Hünkar beğendi Hünkar beğendi
Pratik Hünkar beğendi Tarifi

Öncelikle soğan, sarımsak ve salçayı et suyuna ekleyin. Eti ilave edip, pişmeye bırakın.


Sahan kebabı Sahan kebabı
Pratik Sahan kebabı Tarifi

Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin.

Tereyağını bir kaba alın. Beyaz peynir, kabartma tozu, pulbiber ve karabiber ilave edip karıştırın.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, un, sirke ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açıp küçük tart kalıplarına yerleştirin.

Limonlu jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muzu halka, yeşil elmayı kabuklarıyla birlikte küp şeklinde doğrayın

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri