Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı nohutlu pırasa
Zeytinyağlı nohutlu pırasa
Pratik Zeytinyağlı nohutlu pırasa Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg pırasa
2 adet ince ve uzun havuç
2 çorba kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tozşeker
yarım limonun suyu
1 su bardağı et suyu

Hazırlanışı: Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın. Düdüklü tencereye, doğranmış pırasaları, üzerine doğranmış havuçları, pirinç, haşlanmış nohut, zeytinyağı, tuz, şeker, limon suyu ve et suyunu koyup 15 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra servis tabağına alın.

Aşçının notu: Yemeği servis tabağına kaşıkla koymak yerine, tencereyi hafif silkeleyerek dökerseniz, pırasaların şekli de bozulmamış olur.


Bayramda sevdiklerinez lezzetli ve hafif bir yemek yapmak istiyorsanız bu tarifi deneyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Saray mutfağının gözde böreklerinden biri. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in mutfak şefi Mehmet Uzunöz'ün verdiği bu tarifle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz...

Süt, tozşeker, irmik ve yumurtayı çırpma teli ile çırpın. Ocağa oturtarak çırpmaya devam edin.

Öncelikle köfte için bir kasede kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, tarhun, tuz, karabiberi iyice yoğurun ve bir kenara alın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri