Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zencefilli ve barbunyalı kuzu
Zencefilli ve barbunyalı kuzu
Pratik Zencefilli ve barbunyalı kuzu Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
800 gram kuşbaşı kuzu eti
800 gram haşlanmış barbunya
1 adet soğan
4 adet sivri biber
2 adet dolmalık biber
2 adet renkli süs biberi
2 adet büyük boy domates
1 çorba kaşığı salça
1 buçuk litre et suyu
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı mısırözü yağı
tuz

Hazırlanışı: Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı, iri küp ya da şerit doğranmış biberleri, kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkartılmış ve ince doğranmış domatesleri ekleyerek bir süre daha kavurun. Barbunyayı ekleyip, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra salça, zencefil, et suyu ve tuzu ekleyerek kaynamaya bırakın. İlk kaynamadaki köpüğü, yemeğin üzerinden kevgir yardımıyla alın. 20-25 dakika kaynadıktan sonra servis yapın.


Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hem çocuklar hem yetişkinler için çok keyifli bir tatlı. Yapılışı da çok basit. Fatoş Yalçınkaya bu tarifi sizlerle paylaştı..

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın ve fileto haline getirin. Una bulayıp kuyrukları tavanın içine, başları dışarı gelecek şekilde tavaya dizin.

yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Osman Salkım'dan farklı bir yahni tarifi...

Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar el mikseri ile çırpın. Azar azar elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri