Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yufkalı kadayıf böreği
Yufkalı kadayıf böreği
Pratik Yufkalı kadayıf böreği Tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
2 adet hazır yufka
400 gram çiğ tel kadayıf
1,5 su bardağı ılık süt
150 gram bitkisel margarin (eritilip, ılıtılmış)
1,5 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
şurubu için: 4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Şeker eriyip, şurup kaynamaya başlar başlamaz limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve şurubu soğumaya bırakın. Kadayıfları elinizle çekiştirip, parçalayıp, didikleyerek derin ve geniş bir kabın içine koyun. Üzerine ılık sütü döküp elinizle karıştırın. Sonra da eritilip ılıtılmış margarini kadayıfların üzerine gezdirip, ince çekilmiş ceviz içini ekleyin. Elinizle tıpkı hamur yoğurur gibi kadayıflı hacı 1-2 dakika yoğurun. Böylece tüm malzemeler kadayıfla iyice özleşmiş, karışmış olacaktır. Öte yandan mutfak tezgahının üzerine birinci yufkayı serin. Hazırladığınız kadayıflı harcın yarısını bu yufkanın üzerine elinizle dağıtarak serpiştirin. Sonra da yufkanın ucundan başlayarak sıkıca sarıp, rulo şekline getirin. Keskin bir bıçakla ruloyu 2 parmak genişliğinde dilimleyin ve yağlanmış fırın tepsisine dilimleri yatırarak yerleştirin. Diğer yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra fırını 175 dereceye ayarlayın. Kadayıf tatlılarını en az 30-35 dakika kadar pişirip çıkarın. Kızaran sıcak kadayıfların fırından aldıktan sonra 5 dakika kadar bekleyin ve üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Tatlının şurubunu çekmesi ve soğuması için en az yarım saat bekleyin. İyice soğuduktan sonra servise sunun. İsterseniz dilimlerin üzerine Maraş dondurması, kaymak koyarak ikram edin.


Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

İftar sonrası sizin ve sevdiklerinizin ağzını tatlandıracak enfes bir tatlı. The Marmara Pera'nın aşçısının bu tarifini mutlaka deneyin...

Margarini eritip soğumaya bırakın. Unu eleyin. Derin bir kabın içinde margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, kabartma tozu, yumurta ve tuzu karıştırın.

Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Oğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri