Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yoğurtlu kuzu eti
Yoğurtlu kuzu eti
Pratik Yoğurtlu kuzu eti Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 kg kemiksiz kuzu budu
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet ince kıyılmış soğan
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı pulbiber
yarım çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
7-8 dilim ekmek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gram yoğurt
2-3 diş sarımsak
tuz, 1 demet ince kıyılmış dereotu

Hazırlanışı: Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun. Etin rengi hafif kahverengi olunca, üzerine karabiber, pulbiber, salça, su ve tuz ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Eti iyice yumuşayana dek ve arada bir suyunu kontrol ederek pişirin. (Su azalırsa üzerine sıcak su ekleyin. Kalan su koyu kıvamlı olmalı.) Bu arada küçük doğranmış ekmek dilimlerini tepsiye koyup, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilavesiyle 15 dakika fırında kızartın. Yoğurt, dövülmüş sarımsak ve ince kıyılmış dereotunu bir kapta karıştırın. Pişen eti tencereden alıp dilimleyin. Servis tabağına önce sarımsaklı, dereotlu yoğurdu koyup, üzerine et dilimlerini ve etin üzerine de kızarmış ekmekleri yerleştirin. En üste, etin tencerede kalan suyunu gezdirerek servis yapın.


Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Hamur için; un, sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu sulu bir hamur elde edene kadar karıştırın

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Fırın tepsisini yağlıyoruz. Sağlam bir yufkayı tepsiye yayıyoruz. Geniş bir kap içinde sütü, yumurtayı, yağı, tuzu karıştırıyoruz.

Yemekevi.tv okuyucularınden Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için özel bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri