Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Susamlı pirzola
Susamlı pirzola
Pratik Susamlı pirzola Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı kimyon
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çorba kaşığı süt
yeteri kadar süt
yeteri kadar tuz
4 adet dövülmüş pirzola
yarım çay bardağı susam
garnitür için: 1 demet maydanoz
1 adet küçük boy soğan
1 adet domates
4-5 adet haşlanmış konserve mantar
1 çorba kaşığı limon suyu
yeteri kadar tuz
zeytinyağı

Hazırlanışı: Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarımsak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin. Pirzolaları bu tencereye alın. Alt üst ederek buzdolabında 3-4 saat bekletin. Pirzolaları marinattan alıp, susama bulayın. Dilerseniz ızgarada veya yağlanmış yapışmaz yüzeyli tavada, yumuşayana dek pişirin. Pişen pirzolaları servis tabağına alın. Maydanoz garnitürü ile servis yapın.

Garnitür için: Maydanozu bir kaba biraz irice doğrayın. Üzerine küp doğranmış soğan, domates ve mantarları ilave edin. Limon, tuz ve zeytinyağı ekleyip, karıştırın.


Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarımsak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir gece önceden, derince bir kaba tüm sos malzemesini koyup karıştırın. Etleri hazırladığınız dolapta bir gece bekletin.

Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin.

Çekirdekleri çıkarılmış kayısıları şeker ve portakal çiçeği esansı karışımı içinde 12 saat bekletin. Ertesi gün harlı ateşe koyup, kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika kaynatın.

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...

Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri