Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Susamlı pirzola
Susamlı pirzola
Pratik Susamlı pirzola Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı kimyon
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çorba kaşığı süt
yeteri kadar süt
yeteri kadar tuz
4 adet dövülmüş pirzola
yarım çay bardağı susam
garnitür için: 1 demet maydanoz
1 adet küçük boy soğan
1 adet domates
4-5 adet haşlanmış konserve mantar
1 çorba kaşığı limon suyu
yeteri kadar tuz
zeytinyağı

Hazırlanışı: Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarımsak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin. Pirzolaları bu tencereye alın. Alt üst ederek buzdolabında 3-4 saat bekletin. Pirzolaları marinattan alıp, susama bulayın. Dilerseniz ızgarada veya yağlanmış yapışmaz yüzeyli tavada, yumuşayana dek pişirin. Pişen pirzolaları servis tabağına alın. Maydanoz garnitürü ile servis yapın.

Garnitür için: Maydanozu bir kaba biraz irice doğrayın. Üzerine küp doğranmış soğan, domates ve mantarları ilave edin. Limon, tuz ve zeytinyağı ekleyip, karıştırın.


Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarımsak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanan fasulyeler 1 küp kesmeşeker ile birlikte kaynayan suya atılır ve haşlanır.

18 cm derinliğinde kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Sonra her tarafını iyice yağlayın.

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri