Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Saray sarması
Saray sarması
Pratik Saray sarması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
300 gram bonfile
1 adet küçük boy kabak
1 adet havuç
2-3 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı tuzsuz antepfıstığı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber
üç buçuk çorba kaşığı tereyağı
servis için: bir buçuk çorba kaşığı demiglace sos

Hazırlanışı: Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün. Sebzeleri, inceltilmiş bonfilenin içine yerleştirip, antepfıstığı serpiştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve tereyağını ilave ederek sıkıca rulo şeklinde sarın. Sardığınız eti alüminyum folyo ile kaplayın. Izgarada isli haline gelene kadar pişirin. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp, dilimleyin. Demiglace sos ile servis yapın.


Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soğup kıyın. Mısır yağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun.

Keki hazırlamak için, yumurtaları tozşekerle çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve kakao ekleyin.

Kızılcıkları yıkayın ve çekirdeklerinden ayırmak için kevgirden geçirin. Diğer tarafta, bakır tencerede toz şekeri 1 su bardağı su ilavesi ile eritin.

Kıymayı soğanla kavurun. İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. 2-3 kere ateşte beraber karıştırın. Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.

Birsen Arık'tan çok hafif, çok kolay ve çok lezzetli bir tatlı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri