Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Saray Kebabı
Saray Kebabı
Pratik Saray Kebabı Tarifi

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı'na özel bir tarif. Kolayca yapabiecek ve tadına doyamayacaksınız.

Malzemeler:  
200 gram kuşbaşı dana eti (yağsız ve sinirsiz tranç eti)
100 gram kültür mantarı
50 gram krema
100 gram tereyağı
orta boy yarım baş soğan
yarım limon
arzu edilen miktarda da tuz ve karabiber

Hazırlanışı: Kültür mantarını, yıkayıp süzdükten sonra 30 dakika limonlu ve tuzlu suda bekletin. Mantarları dörde bölüm tencereye alın. Suyunu çekene kadar pişirin.  Ayrı bir tencerede tereyağını kızdırın, soğan ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra kuşbaşı eti ve mantarı ilave edin suyunu çekene kadar pişirin. Su ve kremayı ayrı bir kapta karıştırın, daha sonra tencerenin içine dökün. Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra kısık ateşte 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın       


Güler Osmanlı Mutfağı'nın yardımcı aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı'na özel bir tarif. Kolayca yapabiecek ve tadına doyamayacaksınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk veya et suyunu tencereye alın. Yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya bırakın.

Hamuru hazırlamak için, tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika yumuşayana kadar karıştırın.

Yıkanmış mercimekler ve iri doğranmış soğanlar yumuşayana kadar kaynatılır, ardından blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir kıvama getirilir.

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri