Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sahan kebabı
Sahan kebabı
Pratik Sahan kebabı Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
150 gram yağlı kuzu kıyması
1 demet maydanoz
birkaç diş sarımsak
yarım ekmek hamuru
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz

Hazırlanışı: Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz. Hazırladığınız kıymayı, 2 adet kebap şişine takın ve mangalda ya da fırının ızgarasında pişirin. Hamuru ikiye bölüp, kebapların boyunda açın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve antepfıstığı ilave edin. Şişten çıkarttığınız kebapları yerleştirin. Hamuru kapatın. Üzerine susam serpin. Yüksek ısılı fırında pişirin. Daha sonra eşit parçalar halinde kesin.üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Domates ve biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın.


Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları kıyıp, yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Yıkanmış pirince su ekleyip ocağa oturtun.

Mayalı hamur için, önce mayayı ılık sütün içinde eritin. Un, şeker ve tuz ilave edip el mikserinin hamur yoğurma ucu ile karıştırıp homojen bir hamur hazırlayın.

Suyu tencereye koyup, içine tuzu ekleyin. Soğanı bütün olarak, yeşil mercimekle birlikte tencereye koyun.

Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin.

Bir tencereye su ve et suyunu alıp ocağa oturtun. Tuz ekleyin ve kaynamaya başlayınca makarnayı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri