Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sahan kebabı
Sahan kebabı
Pratik Sahan kebabı Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
150 gram yağlı kuzu kıyması
1 demet maydanoz
birkaç diş sarımsak
yarım ekmek hamuru
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz

Hazırlanışı: Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz. Hazırladığınız kıymayı, 2 adet kebap şişine takın ve mangalda ya da fırının ızgarasında pişirin. Hamuru ikiye bölüp, kebapların boyunda açın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve antepfıstığı ilave edin. Şişten çıkarttığınız kebapları yerleştirin. Hamuru kapatın. Üzerine susam serpin. Yüksek ısılı fırında pişirin. Daha sonra eşit parçalar halinde kesin.üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Domates ve biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın.


Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, pudra şekeri, tereyağı. toz badem ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru kalıba yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delerek 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Dedeman İstanbul Otel'in usta aşçısı Adnan Öztürk'ten bol vitaminli bir tarif.

Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve tarçını ekleyip pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın.

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri