Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sac kavurma
Sac kavurma
Pratik Sac kavurma Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 kg kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıya+1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet domates
250 gram sivri biber
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Öncelikle eti 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince 1 çay bardağı sıvıyağ ile tencereye alıp kavurun. Kabukları soyulup rendelenmiş domatesi ekleyin. Ayrı bir kapta, çekirdekleri alınıp ince doğranmış biberleri, 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Etin pişmesine yakın, biberleri ekleyin. 5 dakika sonra tuz ve karabiber ilave edip, servis yapın.


Öncelikle eti 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince 1 çay bardağı sıvıyağ ile tencereye alıp kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymet Turgut'tan lezzetli bir tatlı tarifi

Bir tencereye un, tozşeker, yumurta ve sütü aktarıp çırpın ve ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin.

Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri