Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sac kavurma
Sac kavurma
Pratik Sac kavurma Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 kg kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıya+1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet domates
250 gram sivri biber
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Öncelikle eti 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince 1 çay bardağı sıvıyağ ile tencereye alıp kavurun. Kabukları soyulup rendelenmiş domatesi ekleyin. Ayrı bir kapta, çekirdekleri alınıp ince doğranmış biberleri, 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Etin pişmesine yakın, biberleri ekleyin. 5 dakika sonra tuz ve karabiber ilave edip, servis yapın.


Öncelikle eti 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince 1 çay bardağı sıvıyağ ile tencereye alıp kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin.

Yıkayıp kuruttuğunuz meyveleri şık bir servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.

Su ve şekeri 30 dakika kadar kaynatın. Küp şeklinde doğranmış meyveleri, kakule tohumu ve damla sakızı da ekleyerek, 30 dakika daha kaynatın.

Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri