Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Rumeli usulü ciğer sarma
Rumeli usulü ciğer sarma
Pratik Rumeli usulü ciğer sarma Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
Bir buçuk kg kuzu gömlek
500 gram kuzu karaciğer
500 gram kuzu akciğer
500 gram az yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
1’er demet ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve nane
1 çorba kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
6 su bardağı kaynar su

Hazırlanışı: Kuzu karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın. Akciğeri de aynı incelikte doğradıktan sonra, kıyma, pirinç, salça ve tüm yeşillikleri, 1 tatlı kaşığı tuz, pulbiber ve karabiberi harmanlayın. Kuzu gömleğini 3 bardak kaynar su ile çözün. Gömleği 10 eşit parçaya bölerek her bir parçaya hazırladığınız içten koyun, bohça biçiminde katlayın. Kenarlı bir tepsiye, hazırladığınız bohçaları yerleştirin. Kalan 3 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek tepsiye ilave edin. Tepsiyi yağlı kağıt ya da alüminyum folyo ile kapatın. Üzerine bir kapak koyarak ocak üzerinde ağır ateşte 25 dakika pişirin. Daha sonra ateşten alıp, 200 derece fırında kuzu gömlekleri kızarana kadar tutun. Tepside kalan sos ile servis yapın.


Kuzu karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Börülceyi ayıklayıp bir tencereye alın. Domates ve soğanı bütün olarak ekleyip üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.

Evde muhteşem bir yılbaşı daveti vermek için yılbaşı hindisi tarifini mutlaka deneyin!

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri