Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Revani
Revani
Pratik Revani Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
4 adet yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
2 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
şerbeti için: 4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
üzerine: hindistancevizi

Hazırlanışı: ilk olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Yoğurt, sıvıyağ ve limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar mikserleyin. Un ve kabartma tozunu eleyip, vanilya ile birlikte hepsini karışıma ekleyin. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir çatalla kekin birkaç yerinden delin. Sıcak revaninin üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekmesi için yarım saat dinlendirin. Revaniyi kare kare dilimleyin. Üzerine hindistancevizi serpip servis yapın.

Aşçının notu: Revani fırındayken fırının kapağını açıp kapatmayın. Pişme sırasında hava alan revani iyi kabarmaz.

Kaynak: Sofra


Bayramı tatlı bir şekilde kutlamak için güzel bir tatlı tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım

Göbek salatayı, aldilya yapraklarını ve rokaları iyice yıkayarak ince ince doğrayın. Salatanın üzerini süslemek için bir iki dilim ayırdıktan sonra havuçları rendeleyin.

Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri