Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Revani
Revani
Pratik Revani Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
4 adet yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
2 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
şerbeti için: 4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
üzerine: hindistancevizi

Hazırlanışı: ilk olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Yoğurt, sıvıyağ ve limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar mikserleyin. Un ve kabartma tozunu eleyip, vanilya ile birlikte hepsini karışıma ekleyin. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir çatalla kekin birkaç yerinden delin. Sıcak revaninin üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekmesi için yarım saat dinlendirin. Revaniyi kare kare dilimleyin. Üzerine hindistancevizi serpip servis yapın.

Aşçının notu: Revani fırındayken fırının kapağını açıp kapatmayın. Pişme sırasında hava alan revani iyi kabarmaz.

Kaynak: Sofra


Bayramı tatlı bir şekilde kutlamak için güzel bir tatlı tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Executive Chef Yılmaz Almaz'dan füzyon mutfak çalışması.

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın.

Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar pudraşekerini ilave ediyoruz.

Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Çikolatayı rendeleyip, bekletin. Tereyağı ve pudraşekerini mikserle çırpın. Fındıkları ve çikolatayı ekleyip, yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri