Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Paşazade
Paşazade
Pratik Paşazade Tarifi

Bayram sofranız için pratik bir Osmanlı yemeği. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Güler, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı.

Malzemeler:
200 gr kuşbaşı dana eti (yağsız ve sinirsiz tranç eti)
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
1 adet sivri biber ve patlıcan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
arzu edilen miktarda tuz ve karabiber

Hazırlanışı: Sıvıyağı tencereye alıp, kızdıktan sonra eti ve soğanı ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurun. Domates ve biberi ekledikten sonra salçayı katın ve su, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika kaynamaya bırakın. Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyduktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın, tuzlu suda 20 dakika bekletin. Altına havlu peçete koyarak iyice kurulayın daha sonra fritözde kızartın. Ocaktaki yemekle patlıcanları harman yapıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serperek fırına sürün. Kaşarların üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Bayram sofranız için pratik bir Osmanlı yemeği. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Güler, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeği. Türk mutfağında da çok özel bir yere sahip olan içli köftenin tadına doyulmuyor.

Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri