Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nev-i diğer
Nev-i diğer
Pratik Nev-i diğer Tarifi

Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.

Malzemeler:
200 gr kuşbaşı dana eti (yağsız ve sinirsiz tranç eti) 
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
150 gram ıspanak (haşlanmış püre haline gelmiş)
arzu edilen miktarda tuz ve karabiber
beşamel sos için: 1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
çeyrek limon
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri  
 
Hazırlanışı: Tencereye yağı ilave edip kızdırdıktan sonra eti ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra havucu ilave edip 10 dakika daha soteleyin. Suyu, patatesi, tuzu ve karabiberi ekleyip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kaynamaya bırakın. Diğer tarafta ıspanağı haşlayıp suyunu süzdükten sonra mikserden geçirin püre haline getirin. Beşamel sos için, tencereye yağı koyun. Yağ kızdıktan sonra unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yumurtanın sarısını ayırıp, akına limon suyu ilave edin. Bunu, tenceredeki karışıma ilave edip karıştırın. Tuzunu da ekledikten sonra 10 dakika pişirin. Ispanak püresini beşamel sosla harmanlayın. Ocaktaki yemekle, ıspanaklı beşamel sosu harmanlayıp tepsiye yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırına atın. Üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. 


Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Göbek salatayı, aldilya yapraklarını ve rokaları iyice yıkayarak ince ince doğrayın. Salatanın üzerini süslemek için bir iki dilim ayırdıktan sonra havuçları rendeleyin.

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım paket oda sıcaklığında margarini derin bir kabın içinde karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri