Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Limonlu kalburabastı
Limonlu kalburabastı
Pratik Limonlu kalburabastı Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta, tuz
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş fındık
şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
yarım limonun suyu

Hazırlanışı: Şerbet için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kalburabastı için margarin, zeytinyağı, limon kabuğu rendesi ve yoğurdu karıştırın. Yumurta, tuz, kabartma tozu ve çekilmiş fındıkları üzerine ekleyin. Elenmiş unu da ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp iki avucunuzun arasında yuvarlayın. Rendenin ince kısmının üzerine hamurları bastırarak yayın. Hamurun tek ucundan yuvarlayarak hamura şekil verin. Hamurları tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcakken üzerine ılık şerbet dökün.


Şeker Bayramı için güzel bir tatlı tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sevgilisine özel bir salata hazırlamak isteyenler için çok pratik bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in aşçılarından Murat Demir sizler için anlattı.

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri