Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kestaneli dana güveç
Kestaneli dana güveç
Pratik Kestaneli dana güveç Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
400 gram kuşbaşı dana eti
8-10 adet arpacık soğan
10 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
3 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı sirke
5-6 adet sivri biber
2 adet havuç
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
5-6 adet kestane şekeri
2 dal ince kıyılmış maydanoz, tuz

Hazırlanışı: Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın. Eti kasedeki karışıma ilave edin. Üzerini streç filmle kaplayıp, 6 saat buzdolabında marine edin. Biberleri temizleyip iri doğrayın. Havuçları dilimleyin. Eti güvece alın. Biber, havuç, nar ekşisi ve suyu üzerine ilave edin. Margarini küp doğrayıp, güvece ekleyin. Üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp kestane şekerini ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Maydanozla süsleyip, servis yapın.


Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eresin Crown Hotel'in mutfak şefi Şerafettin Karadeniz'den çok özel bir tarif... Sunumu da bir o kadar iştah açıcı...

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine, oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip karıştırın.

Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Alacalı soyup, kabuklu kısımlarını boylamasına kalınca dilimleyin.

Milföy hamurlarını yarım cm kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri