Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Keşkekli kebap
Keşkekli kebap
Pratik Keşkekli kebap Tarifi

Malzemeler: 3-4 kişilik
1 su bardağından bir parmak eksik aşurelik buğday
100 gram kuşbaşı kuzu eti (haşlanmış)
4 çorba kaşığı tereyağı
4 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
yeterince tuz ve su

Hazırlanışı: Buğdayı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatın. Bir gece bekletip, ertesi gün ateşe alın ve eti de ekleyip iyice pişirin. Bu arada ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında 2 adet yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Salça ve tuz ilave edin. Etli karışımı ekleyip biraz daha kavurun. Üzerine yeterince ılık su ilave ederek (üzerini çok az aşacak kadar), çok az su kalana kadar pişirin. İyice pişip suyunu yeterince çekince, ateşten alın. Çırpma teli ile, macun kıvamı alana dek çırpın (hafif lapa kıvamında olacak). Kalan soğanları çok ince doğrayıp, kırmızıbiberle kalan tereyağında kavurun. Keşkeğin üzerine gezdirin. İyice karıştırıp, et sote ile servis yapın.


Buğdayı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatın. Bir gece bekletip, ertesi gün ateşe alın ve eti de ekleyip iyice pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Süzüp elinizle sıktıktan sonra incecik kıyın ve geniş bir kaba alın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Akyol'dan farklı bir balık yemeği tarifi

Un, tuz, pudra şekeri ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ve pesto sosu ekleyin.

Patatesleri ve brokolileri ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezin.

Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri