Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Katmer
Katmer
Pratik Katmer Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
3 adet yufka
1 su bardağı ceviz
3 çorba kaşığı tozşeker
200 gram kaymak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı bal
kızartmak için: yarım çay bardağı sıvıyağ
şerbeti için: 2 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı su

Hazırlanışı: Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün. Üstte ve altta kalan uçlarını ortaya doğru katlayın. Cevizli-şekerli karışımdan üzerine serpin ve kaymak parçaları koyun. Yufkanın sağında ve solundaki parçaları da ortaya doğru katlayın. Yeniden ceviz-şeker ve kaymak koyup tekrar katlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az yağ koyup katmeri arkalı önlü kızartıp arzunuza göre dilimleyin. Şeker ile suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın ve şerbeti hazırlayın. Katmerin üzerine dökün ve servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirip kaymak eşliğinde ılık olarak servis yapın.


Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp, yapraklarını ince kıyın.

Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış bir demet maydanoz, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ilave edin.

Suyu tencereye koyup, içine tuzu ekleyin. Soğanı bütün olarak, yeşil mercimekle birlikte tencereye koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri