Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaburga dolması
Kaburga dolması
Pratik Kaburga dolması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
500 gram üst perdesi alınmış kaburga
50 gram tuzsuz badem
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
50 gram kuşbaşı et
bir buçuk su bardağı sıcak su
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber, yenibahar

Hazırlanışı: Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Daha sonra kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırarak kavurduktan sonra kenara alın. Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Tereyağını bir tencereye alıp kuşbaşı etleri kavurun. Üzerine pirinç ve bademi ekleyip kavurmaya devam edin. Su, karabiber, yenibahar ve tuz ekleyin. Pirinçler hafifçe sulu kalacak şekilde pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edip soğumaya bırakın. Kaburga etinin kenarındaki zarı elinizle ayrının. İçine pilavı doldurup dikin. Fırında benmari usulü 6-8 saat pişirin. İpi çıkardıktan sonra servis yapın.

Benmari usulü pişirme: Sıcak su dolu büyük bir kabın içine, pişirilecek malzemenin bulunduğu daha küçük bir kabın yerleştirilmesiyle yapılan bir tür pişirme yöntemi.


Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Daha sonra kabuklarını soyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Küçük aşçımız İrem'den büyük küçük herkesin çok seveceği bir salata tarifi. İzlerken bir an önce yapmak ve yemek isteyeceksiniz.

Bulguru tepsiye koyup 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın.Kabarıncaya kadar bekletin. Yumurta, tuz ve baharatları ilave edip ara sıra su serperek özleşene kadar iyice yoğurun.

Ekmek hamurunu 22 eşit parçaya ayırın. Parçaları top top yapıp üzerine yumurta akı sürün. 13 topu susama 9 topu haşhaşa bulayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri