Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaburga dolması
Kaburga dolması
Pratik Kaburga dolması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
500 gram üst perdesi alınmış kaburga
50 gram tuzsuz badem
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
50 gram kuşbaşı et
bir buçuk su bardağı sıcak su
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber, yenibahar

Hazırlanışı: Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Daha sonra kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırarak kavurduktan sonra kenara alın. Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Tereyağını bir tencereye alıp kuşbaşı etleri kavurun. Üzerine pirinç ve bademi ekleyip kavurmaya devam edin. Su, karabiber, yenibahar ve tuz ekleyin. Pirinçler hafifçe sulu kalacak şekilde pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edip soğumaya bırakın. Kaburga etinin kenarındaki zarı elinizle ayrının. İçine pilavı doldurup dikin. Fırında benmari usulü 6-8 saat pişirin. İpi çıkardıktan sonra servis yapın.

Benmari usulü pişirme: Sıcak su dolu büyük bir kabın içine, pişirilecek malzemenin bulunduğu daha küçük bir kabın yerleştirilmesiyle yapılan bir tür pişirme yöntemi.


Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Daha sonra kabuklarını soyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. Eritilmiş 4 kaşık margarin, tuz, yumurta, sirke, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Patlıcanları iri parçalar halinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yağ ile limonu derince bir kaseye koyup karıştrın. Balığı temizleyip, akar suyun altında yıkayın. Süzüp kurulayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri