Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kağıt kebabı
Kağıt kebabı
Pratik Kağıt kebabı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 kg kuşbaşı et
8 dal taze soğan
yarım demet maydanoz
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, kekik, kimyon

Hazırlanışı: Taze soğan, ve maydanozu incecik kıyın. Et, taze soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve baharatları yağlı kağıda koyun. Kağıdı iyice kapayıp, fırın tepsisine yerleştirin. Kağıdın üzerine 1-2 küçük delik açıp, hafifçe su serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Daha sonra eti, kağıtla ya da kağıttan çıkarıp servis yapın.


Taze soğan, ve maydanozu incecik kıyın. Et, taze soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve baharatları yağlı kağıda koyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri