Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanaklı kuzu sarma
Ispanaklı kuzu sarma
Pratik Ispanaklı kuzu sarma Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
1 adet kuzu budu
1 çay bardağı dolmalık fıstık
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
1 demet ıspanak
tuz, karabiber, kekik
2 diş sarımsak, 2 dilim ekmek
yarım su bardağı sirke
2 su bardağı su

Hazırlanışı: Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip kavurun. Ispanağı kavrulan soğana ekleyin. Yüksek ateşte, ıspanak suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ilave ederek tencereyi ateşten alın. Kıyılmış sarımsakları ilave edin. Bir tavada ekmek dilimlerini kızartıp küp şeklinde doğrayın ve ıspanaklı karışıma ilave edin. Kuzu budunun kemiklerini çıkarın ve incelterek, iç kısmını tuz ve karabiberle ovun. Ispanaklı harcı etin tuzlanmış iç yüzüne yayın. Rulo haline getirip pamuklu bir iple bağlayın. Bir tencerede kızdırdığınız 2 çorba kaşığı zeytinyağında rulonun her iki tarafını kızartın. Sirke, kekik ve su koyduğunuz düdüklü tencerede kuzu sarmayı yarım saat pişirin. Pişen eti servis tabağına alıp iplerini kesin. 15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Arzuya göre etin suyunu üzerine gezdirebilirsiniz.

Kaynak: Sofra


Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'ın bayram tatlılarından biri...

Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Süzgeçten geçirin. Mantarları dilimleyip, zeytinyağında soteleyin.

Nohudu ve 2 kahve fincanı buğdayı ayrı ayrı ıslatıp, ocakta kaynatın.

Fatoş Yalçınkaya'dan çok pratik bir kurabiye tarifi. Lokum yerine farklı malzemelerle de yapabilirsiniz...

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri