Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanaklı kuzu sarma
Ispanaklı kuzu sarma
Pratik Ispanaklı kuzu sarma Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
1 adet kuzu budu
1 çay bardağı dolmalık fıstık
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
1 demet ıspanak
tuz, karabiber, kekik
2 diş sarımsak, 2 dilim ekmek
yarım su bardağı sirke
2 su bardağı su

Hazırlanışı: Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip kavurun. Ispanağı kavrulan soğana ekleyin. Yüksek ateşte, ıspanak suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ilave ederek tencereyi ateşten alın. Kıyılmış sarımsakları ilave edin. Bir tavada ekmek dilimlerini kızartıp küp şeklinde doğrayın ve ıspanaklı karışıma ilave edin. Kuzu budunun kemiklerini çıkarın ve incelterek, iç kısmını tuz ve karabiberle ovun. Ispanaklı harcı etin tuzlanmış iç yüzüne yayın. Rulo haline getirip pamuklu bir iple bağlayın. Bir tencerede kızdırdığınız 2 çorba kaşığı zeytinyağında rulonun her iki tarafını kızartın. Sirke, kekik ve su koyduğunuz düdüklü tencerede kuzu sarmayı yarım saat pişirin. Pişen eti servis tabağına alıp iplerini kesin. 15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Arzuya göre etin suyunu üzerine gezdirebilirsiniz.

Kaynak: Sofra


Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın.

Ciğerin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. İnce uzun şeritler halinde kesin ve tuzlayın. Derin bir kaseye aldığınız una ciğeri bulayın.

Çocuklar için bol vitaminli, vitamin değeri çok yüksek bir çorba tarifi. Serimaris Geredeli'nin tarifini mutlaka deneyin.

Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Mehmet Taşdoğan'dan ilginç ve lezzetli bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri