Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanaklı kuzu sarma
Ispanaklı kuzu sarma
Pratik Ispanaklı kuzu sarma Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
1 adet kuzu budu
1 çay bardağı dolmalık fıstık
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
1 demet ıspanak
tuz, karabiber, kekik
2 diş sarımsak, 2 dilim ekmek
yarım su bardağı sirke
2 su bardağı su

Hazırlanışı: Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip kavurun. Ispanağı kavrulan soğana ekleyin. Yüksek ateşte, ıspanak suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ilave ederek tencereyi ateşten alın. Kıyılmış sarımsakları ilave edin. Bir tavada ekmek dilimlerini kızartıp küp şeklinde doğrayın ve ıspanaklı karışıma ilave edin. Kuzu budunun kemiklerini çıkarın ve incelterek, iç kısmını tuz ve karabiberle ovun. Ispanaklı harcı etin tuzlanmış iç yüzüne yayın. Rulo haline getirip pamuklu bir iple bağlayın. Bir tencerede kızdırdığınız 2 çorba kaşığı zeytinyağında rulonun her iki tarafını kızartın. Sirke, kekik ve su koyduğunuz düdüklü tencerede kuzu sarmayı yarım saat pişirin. Pişen eti servis tabağına alıp iplerini kesin. 15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Arzuya göre etin suyunu üzerine gezdirebilirsiniz.

Kaynak: Sofra


Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'ın müthiş kek tarifi

Un, bir tatlı kaşığı tuz, yumurta ve sütü iyice karıştırarak pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın.

Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.

Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin.

Sufle hamuru için geniş bir tencereye bir buçuk çorba kaşığı yağı koyun. Yağı erittikten sonra tencereye unu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri