Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Havuçlu tarçınlı revani
Havuçlu tarçınlı revani
Pratik Havuçlu tarçınlı revani Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
3 Türk kahve fincanı toz şeker
3 Türk kahve fincanı yoğurt
1 adet orta boy havuç
1 Türk kahve fincanı sıvıyağ
3 Türk kahve fincanı irmik
3 Türk kahve fincanı un
1 çay kaşığı toz tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
½ limonun suyu

Hazırlanışı: Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ, kabuğu soyulup rendelenmiş havuç, tarçın ve vanilyayı ilave edip 1-2 dakika kaşıkla karıştırın. Un, irmik ve kabartma tozunu bir başka derin kapta karıştırarak havuçlu karışımın üzerine aktarın. Bir kaşık ya da plastik spatula yardımıyla hamuru iyice karıştırın. Boza kıvamındaki hamuru orta boy ve yağlanmış bir fırın kalıbına aktarın. Revaniyi 10 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında 35-40 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp, ılınmaya bırakın. Diğer taraftan, şerbeti hazırlamak için, tozşeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp, 5 dakika sonra şerbeti ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğuk haldeki şerbeti biraz ılınan revaninin üzerine gezdirin. Revaninin şerbeti çekmesi için yarım saat kadar bekledikten sonra dilimleyerek servise sunun. Üzerine kaymak, dondurma, portakal reçeli, çekilmiş badem koyarak da ikram edebilirsiniz.


Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.

Şeker Bayramı için güzel bir tatlı tarifi...

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Bayram sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeyi ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri