Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Havuçlu tarçınlı revani
Havuçlu tarçınlı revani
Pratik Havuçlu tarçınlı revani Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
3 Türk kahve fincanı toz şeker
3 Türk kahve fincanı yoğurt
1 adet orta boy havuç
1 Türk kahve fincanı sıvıyağ
3 Türk kahve fincanı irmik
3 Türk kahve fincanı un
1 çay kaşığı toz tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
½ limonun suyu

Hazırlanışı: Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ, kabuğu soyulup rendelenmiş havuç, tarçın ve vanilyayı ilave edip 1-2 dakika kaşıkla karıştırın. Un, irmik ve kabartma tozunu bir başka derin kapta karıştırarak havuçlu karışımın üzerine aktarın. Bir kaşık ya da plastik spatula yardımıyla hamuru iyice karıştırın. Boza kıvamındaki hamuru orta boy ve yağlanmış bir fırın kalıbına aktarın. Revaniyi 10 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında 35-40 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp, ılınmaya bırakın. Diğer taraftan, şerbeti hazırlamak için, tozşeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp, 5 dakika sonra şerbeti ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğuk haldeki şerbeti biraz ılınan revaninin üzerine gezdirin. Revaninin şerbeti çekmesi için yarım saat kadar bekledikten sonra dilimleyerek servise sunun. Üzerine kaymak, dondurma, portakal reçeli, çekilmiş badem koyarak da ikram edebilirsiniz.


Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vanilya tohumlarını bıçakla çubuğun içinden çıkarın. Süt ve vanilya tohumlarını tencereye alıp ısıtın.

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Uskumruları temizleyip seklini bozmadan kılçıklarını çıkarın. Bir tanesini fileto şeklinde hazırlayıp küçük parçalar halinde kesin.

Kıymalı malzeme Için patlacanı küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.

Yumurta, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri