Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hürrem Sultan
Hürrem Sultan
Pratik Hürrem Sultan Tarifi

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi.  Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Malzemeler:
200 gram kuşbaşı dana eti (yağısız ve sinirsiz tranç eti)
100 gram kültür mantarı   
1 adet orta boy soğan
1 adet sivri biber 
1 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı  salça
tuz, karabiber
yarım limon
püre için: 2 adet orta boy  patates
2 su bardağı  su
1 su bardağı  süt
arzu edilen miktarda tuz ve karabiber                         

Hazırlanışı: Kültür mantarlarını yıkayıp süzdükten sonra 30 dakika limonlu ve tuzlu suda bekletin. Daha sonra mantarları dörde bölüp susuz olarak ocağa koyun ve suyunu çekene kadar bekletin. Tencereye yağı ilave edip kızdırdıktan sonra eti ve soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra mantarı ilave edin. Et suyunu çekene kadar kavurun. Salçayı da ekledikten sonra suyu, tuzu ve karabiberi de ilave edip kısık ateşte 30 dakika pişirin. Pişen yemeği fırın tepsisine boşaltın. Üzerine kuşbaşı doğranmış domates ve biberleri kuşbaşı ilave edin.Tepsinin üzerini folyo ile kapatıp 60 dereceli fırında yarım saat bekletin. Püre için patatesleri haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuğunu soyarak mikserde çevirin. Tencereye çok az yağ koyun. Patates, süt, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırarak pişirin. Servis tabağına püreyi serip üzerine yemeği koyarak sıcak servis yapın.


Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın.

Akdeniz yeşillikleri ve ıspanağı karıştırın. Turp halkaları ve narı ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri