Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hünkar beğendi
Hünkar beğendi
Pratik Hünkar beğendi Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
1 su bardağı kuşbaşı dana eti (250 gram)
1 çorba kaşığı yemeklik doğranmış soğan
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
yarım çorba kaşığı salça
1 su bardağı et suyu
2 adet bostan patlıcanı
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tozşeker
1’er çay kaşığı tuz ve karabiber
1 adet kiraz domates
1 dal taze kekik
1 dilim kabak (şerit şeklinde dilimlenmiş)

Hazırlanışı: Öncelikle soğan, sarımsak ve salçayı et suyuna ekleyin. Eti ilave edip, pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde patlıcanları çizip, ızgarada pişirin. Kabuklarını soyup çatalla ezin. Tereyağını krema ile çırpıp, patlıcan, şeker ve kaşar peynirini ilave edin. Küçük bir tavada hafifçe kaynatın. Tuz ve karabiber katın. Kabak dilimini ızgarada közleyin. Çember haline getirip, servis tabağının ortasına koyun. Onun da içine beğendiyi koyun. Üzerine eti ilave edip, kiraz domates ve taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

Aşçının notu: Dilerseniz kabağı, pırasa ya da taze soğan sapıyla bağlayabilirsiniz.


Öncelikle soğan, sarımsak ve salçayı et suyuna ekleyin. Eti ilave edip, pişmeye bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin.

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın.

Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri