Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gelin tatlısı
Gelin tatlısı
Pratik Gelin tatlısı Tarifi

Osmanlı Mutfağı'nın unutulan bayram tatlılarından biri. Hazırlanışı da oldukça basit. Bayramda farklı bir tatlı yapmak isteyenler bu tarifi denemeli...

Malzemeler:
5 adet kuru kayısı
içi için: 100 gr havuç rendesi
100 gr tozşeker
yarım limon
60 gr toz fındık
60 gr toz ceviz
60 gr haşlanmış piriniç
şerbeti için: 200 gr süzme bal

Hazırlanışı: 5 adet kayısıyı 5 dakika suda haşlayın. Havu reçeli için, bir kaba tozşekeri ve havucu koyun, yarım limon suyu da ekleyerek reçel yapın. Bir kaba hazırladığınız havuç recelinin şerbetini süzerek 2 kaşık reçel, haşlanmış pirinç, toz fındık ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Haşlamış olduğunuz kayısıların içlerine bir kaşık yardımı ile hazırladığınız içten koyun. Şerbeti için süzme balı 2 dakika kaynatın. İçlerini doldurduğunuz kayısıları süzme balın içine koyup biraz kaynatın. Servis kabına havuç reçelini biraz yayın. Üzerine tatlıları yerleştirin. Ilık olarak servis yapın.

Aşçının notu: Bu tatlıyı istediğiniz zaman ocakta ısıtabilir, ılık servis yapabilirsiniz. Dondurma ile de servis edilebilir.


Osmanlı Mutfağı'nın unutulan bayram tatlılarından biri. Hazırlanışı da oldukça basit. Bayramda farklı bir tatlı yapmak isteyenler bu tarifi denemeli...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Emre Altıntaş'tan Meksika mutfağına ait lezzetli bir piliç tarifi

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın.

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.

Kâğıt helvaları kat kat ayırın. Çilekli pudingi 3 bardak sütle paket üzerindeki tarife göre pişirin. Hafif ılınmaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri