Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gömme (Ekmekli et)
Gömme (Ekmekli et)
Pratik Gömme (Ekmekli et) Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg kuşbaşı kuzu eti
1 tatlı kaşığı salça
tuz, pulbiber, karabiber
hamuru için: 20 gram yaşmaya
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
1 tutam tuz
aldığı kadar un
üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı susam

Hazırlanışı: Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin. (eğer pişmeden kaldıysa üzerine yarım su bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.) Ocaktan almadan tuzunu ayarlayın. Hamuru hazırlamak için, yaşmaya, süt ve tozşekeri geniş bir kaba alıp mayayı eritin. Üzerine margarin ve tuz ilave edin. Azar azar un ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Daha sonra hamuru mayalandıracağınız kabı yağlayın. Hamuru kaba alıp, 1 saat bekletin. Elinizi unlayıp hamuru unlanmış tezgaha alın. Önce elinizle daha sonra bir merdane ile açın. Ortasına eti yerleştirin. Kenarlarını toplayıp yuvarlak olacak şekilde kapatın. Hamurun her tarafının eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Süt, su, tozşeker, nişasta ve unu bir tencereye alın. Bir çırpıcı ile iyice çırpın.

Sufle hamuru için geniş bir tencereye bir buçuk çorba kaşığı yağı koyun. Yağı erittikten sonra tencereye unu ilave edin.

Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri