Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gömme (Ekmekli et)
Gömme (Ekmekli et)
Pratik Gömme (Ekmekli et) Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg kuşbaşı kuzu eti
1 tatlı kaşığı salça
tuz, pulbiber, karabiber
hamuru için: 20 gram yaşmaya
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
1 tutam tuz
aldığı kadar un
üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı susam

Hazırlanışı: Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin. (eğer pişmeden kaldıysa üzerine yarım su bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.) Ocaktan almadan tuzunu ayarlayın. Hamuru hazırlamak için, yaşmaya, süt ve tozşekeri geniş bir kaba alıp mayayı eritin. Üzerine margarin ve tuz ilave edin. Azar azar un ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Daha sonra hamuru mayalandıracağınız kabı yağlayın. Hamuru kaba alıp, 1 saat bekletin. Elinizi unlayıp hamuru unlanmış tezgaha alın. Önce elinizle daha sonra bir merdane ile açın. Ortasına eti yerleştirin. Kenarlarını toplayıp yuvarlak olacak şekilde kapatın. Hamurun her tarafının eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Doktor Gülseren Ünsün'ün diabet hastaları için yemek tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri