Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Feshane usulü taze fasulye
Feshane usulü taze fasulye
Pratik Feshane usulü taze fasulye Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
100 gr biftek eti
150 gr taze fasulye
1 adet havuç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
2 su bardağı su
yarım kuru soğan

Hazırlanışı: Fasulyeleri ayıklayıp uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Havuçları da ince ince dilimleyin. Havuç ve fasulyeleri karıştırıp küçük bir demet oluşturun ve bifteğe sarın. Bir kürdan yardımı ile bifteği tutturun. Bu işlemi fasulye ve havuçlar bitene kadar yapın. Fasulye ve havuçların düzgün olması için uçlarını eşit şekilde düzeltin. Bifteğin kanı çıkması, etin beyazlaşması için sıcak suya koyup bir miktar haşlayın. Başka bir kaba rendelenmiş bir adet domatesi ilave edin. Yarım kuru soğanı çorbalık doğrayın ve tencereye koyun. İnce ince doğranmış 1 diş sarımsağı da ilave edin. Haşladığınız bifteğe sarılmış fasulyeleri de tencereye koyup üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Bir çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı tozşekerini de ilave ettikten sonra tencerenin yarısına kadar su koyun. Üzerine yağlı kağıt kapatıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişirin. Servis tabağına alın. Maydanoz, çeri domates ve limonla servis edin.

Aşçının notu: Bu yemeği kapağını açmamak suretiyle bir gün dolapta bekletirseniz tam kıvamını alacaktır. Feshane usulü zeytinyağlı taze fasulye sıcak ve soğuk olarak servis edebilirsiniz.


Taze fasulye ile yapılabilecek lezzetli bir tarif. Sheraton Hotel'in usta aşçılarından Adnan Sezer sizler için anlattı.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü pastacısından pratik bir tatlı. Çikolatalı çilek kulesi sunumuyla da oldukça dikkat çekiyor.

Dedeman İstanbul Otel'in usta aşçısı Adnan Öztürk'ten bol vitaminli bir tarif.

Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp tencereye alın.

Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri