Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında et
Fırında et
Pratik Fırında et Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 kg kemiksiz kuzu eti
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında margarin
1 tatlı kaşığı salça
tuz

Hazırlanışı: Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin. Daha sonra ocağın ayarını kısıp ateşe getirip et yumuşayana kadar pişirin. Eti bir fırın tepsisine aktarın. Yoğurt, margarin ve salçayı karıştırıp üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Kaynak: Sofra


Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanağı haşlayıp süzün ve sıkın. Maydanozla birlikte incecik kıyın. Patatesleri haşlayıp ezin.

Milföyleri eşit büyüklükte dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzdürdükten sonra incecik dilimleyin. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra Dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Yumurtaları tuz ve şekerle çırpın. Çırptığınız yumurtaya süt ve yoğurdu ilave edip tekrar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri