Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ekşili köfte
Ekşili köfte
Pratik Ekşili köfte Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
250 gram kıyma
yarım demet maydanoz
1 adet küçük boy havuç
5 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı limon suyu
tuz, karabiber

Hazırlanışı: İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın. Bir kasede kıyma, maydanoz yaprağı, tuz, karabiber ve pirinci yoğurun. Fındık büyüklüğünde yaptığınız köfteleri una bulayın. Bir süzgece alıp, sallayarak fazla unu silkeleyin. Kaynayan sebzeli suya tuz ekleyip, köfteleri atın. Köfteler piştikten sonra tencereden aldığınız 1 çay bardağı suya limon suyunu ekleyin. Karıştırıp kaynayan yemeğe yavaş yavaş ilave edin. 2-3 dakika kaynattıktan sonra servis yapın.


İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, un, sirke ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açıp küçük tart kalıplarına yerleştirin.

Somon filetoları bonfile gibi kesin. Patatesleri tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri