Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dereotlu ciğer
Dereotlu ciğer
Pratik Dereotlu ciğer Tarifi

Malzemeler: 4-5 kişilik
1 adet kuzu ciğer
2-3 dal taze soğan
yarım demet dereotu
1 diş sarımsak, tuz
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı karabiber
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: Ciğerin zarını soyduktan sonra yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin. Zeytinyağı ila yağlı kağıdı yağlayın. Ciğerleri yerleştirin. Üzerlerine ve aralarına ince kıyılmış dereotu ve taze soğanları yayın. Dövülmüş sarımsak, karabiber, kimyon ve tuz serpin. 15-20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Aşçının notu: Ciğeri aynı şekilde tavada da pişirebilirsiniz.


Ciğerin zarını soyduktan sonra yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

1 kg kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp,yarım çorba kaşığı tuzla karıştıralım.Eti kavuracağımız tencereye 125 gr. margarini alalım.

Taze yufkayı tezgahın üzerine yayıyoruz. Bir kasenin içerisine su koyup, fırçayla yufkanın her yerine sürüyoruz.

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

Şekeri sıcak kahveye ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Her yarım saatte bir karıştırarak buzlukta 3 saat bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri