Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dereotlu ciğer
Dereotlu ciğer
Pratik Dereotlu ciğer Tarifi

Malzemeler: 4-5 kişilik
1 adet kuzu ciğer
2-3 dal taze soğan
yarım demet dereotu
1 diş sarımsak, tuz
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı karabiber
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: Ciğerin zarını soyduktan sonra yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin. Zeytinyağı ila yağlı kağıdı yağlayın. Ciğerleri yerleştirin. Üzerlerine ve aralarına ince kıyılmış dereotu ve taze soğanları yayın. Dövülmüş sarımsak, karabiber, kimyon ve tuz serpin. 15-20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Aşçının notu: Ciğeri aynı şekilde tavada da pişirebilirsiniz.


Ciğerin zarını soyduktan sonra yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölün. Soğan ve domatesleri incecik doğrayın.

Tatlandırıcıları yumurtayla birlikte bir kabın içinde iyice çırparak eritin.

Yıkanmış baklalın uç kısımlarını kesip ayıkladıktan sonra 2 cm boyunda doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine doğranmış baklaları koyun.

Lazanyayı tuzlu suda 10 dakika haşlanmaya bırakın. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavaya alıp doğranmış mantarı soteleyin.

Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri