Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dürüm
Dürüm
Pratik Dürüm Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 kg baklavalık un
3 adet yumurta
yarım çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
yarım kg nişasta
400 gram tereyağı
iki buçuk su bardağı dövülmüş antepfıstığı
şerbet için: 1 kg tozşeker
üç buçuk su bardağı su

Hazırlanışı: Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Üzerine nişasta serpin ve her bir bezeyi elinizle yassı hale getirin. Daha sonra düz bir zemin üzerine aldığınız bezeleri yapışmaması için üzerlerine nişasta serperek, oklava ile olabildiğince ince açın. Açtığınız 12 adet yufkadan üçünün aralarına eritilmiş tereyağı sürerek, üst üste dizin. Üçüncü yufkanın üzerine dövülmüş antepfıstığının yarısını serpin. Diğer 3 yufkayı da aralarına tereyağı sürerek, antepfıstıklı yufkanın üzerine yerleştirin. 2 adet oklavayı yufkaların iki kenarına oklavalar karşılıklı gelecek şekilde koyup, yufkaları oklavalara sarın. Buluştukları noktada yufkayı boydan boya kesin. Oklavaları yufkadan dikkatlice büzdürmeden çıkarın. İki parmak genişliğinde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine rulolar altta kalacak şekilde dizin. Kalan 6 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Eritilmiş tereyağını üzerine gezdirin. Fazla yağını tepsiyi hafifçe eğerek boşaltın. Üzerine yağlı kağıt sarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Şurup kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.


Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Küçük tart kalıplarını suyla ıslatıp içlerine jöleyi paylaştırın.

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun.

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri