Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Düğün çorbası
Düğün çorbası
Pratik Düğün çorbası Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
350 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet orta boy soğan
6 su bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolusu un
2 çay kaşığı tuz
terbiyesi için: 1 adet yumurta
yarım limonun suyu
1 çay bardağı soğuk su
üzerine: 2 tatlı kaşığı pulbiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı, reyhan

Hazırlanışı: Kuzu etini, 6 su bardağı su ve soyulmuş bütün haldeki soğanla birlikte, düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın. Dilerseniz 2-3 parça kuzu kemiğini de tencereye ekleyebilirsiniz. Etler iyice pişince, süzgeçle alıp, tabağa koyun. Didikleyip, tekrar suya katın. Diğer tarafta çukur bir kapta yağ ve unu pembeleşene dek kavurun. Kavrulan unu, içinden soğan ve kemikleri çıkardığınız yemeğe ekleyin. Tuzu ilave ederek, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Çorba koyulaşana dek pişirin. Terbiye için, yumurta ve limon suyunu iyice çırpın. 1 çay bardağı soğuk su ekleyin. Çorbaya yavaş yavaş dökerek ve hızla karıştırarak ekleyin. 2-3 dakika daha pişirip, çorbayı hazırlayın. Servisten önce 3-4 çorba kaşığı zeytinyağında, 2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiberi yakın ve çorbanın üzerine gezdirin. En üste reyhan ekleyip, sıcak olarak servis yapın.


Ramazan bayramı için çok lezzetli bir çorba tarifi. Türk mutfağının önemli çorbalarından biri olan düğün çorbasını mutlaka deneyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ebegümecinin yapraklarını koparıp, yıkayın ve incecik kıyın. Tavuk suyu ve suyla birlikte tencereye alın.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Sütü kaynatın. Pirinç ve bir tutam tuz ilave edip ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin.

Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Ekmek hamurlarını derin bir kaba alın. Kaşar peynirini rendeleyip hamurun içine katın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri