Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli sarma
Cevizli sarma
Pratik Cevizli sarma Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
yarım limonun suyu
125 eritilmiş margarin
4 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
3 su bardağı tozşeker
250 gram iri çekilmiş ceviz
125 gram tereyağı
tuz

Hazırlanışı: Yumurta, süt, karbonat, limon suyu, margarin ve tuzu karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15-20 dakika dinlendirdikten sonra hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açıp üzerine nişasta serpin. Açtığınız hamurlardan 3 tanesini üst üste koyup tepsi büyüklüğünde açın. Açılan yufkayı bıçakla ikiye kesip üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker ve ceviz içi gezdirin. Yufkayı bir oklavaya sarıp iki tarafından ortaya doğru büzün. Hamuru oklavadan çıkarıp 2-3 parmak genişliğinde kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. Kalan hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayın. Tereyağını eritip tepsiye yerleştirdiğiniz tatlıların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Kaynak: Sofra


Bayram için muhteşem bir tatlı

Son Aranan Yemek Tarifleri

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Hamburger ekmeğini enlemesine ikiye kesin. Alttaki ekmeğin üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Mısır salsalı sos malzemelerini bir kasede karıştırın.

Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Et severler için tadı ve sunumu çok güzel bir tarif. Oldukça da pratik. Artiste Terasse'nin mutfak şefi Sinan Şallı'nın spesiyali...

Crowne Plaza Hotel'in ödüllü aşçısı Sami Sönmez'in hazırladığı dönerli beyti kebap, yufkalı bulgur pilavıyla hem lezzetli hem de hoş bir sunum halini alıyor...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri