Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli pekmezli kabak tatlısı
Cevizli pekmezli kabak tatlısı
Pratik Cevizli pekmezli kabak tatlısı Tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
1 kg tatlı balkabağı (yaklaşık 3-4 dilim)
1,5 su bardağı tozşeker
varsa 2-3 adet karanfil
1 su bardağı su
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı: Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz. Rengi kavuniçi ve diri görünümlü olanları tercih edin. Varsa yeşil kısımlarını kesip, dilimleri 10-12  cm boyunda kesin. Sonra da orta boy bir çelik tencereye yan yana sıralayın. Üzerine tozşekeri
Serpiştirip oda sıcaklığında en az 4-5 saat bekletin. Böylece kabaklar suyunu bırakır. Hatta bazı kabaklar o kadar sulu olur ki hiç su eklemeniz gerekmez.
Bekleyen sulanan kabakları, kısık ateşin üzerine oturtun. Bir su bardağı suyu tencerenin kenarından içine aktarın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 35-40 dakika, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. (Dikkat etmeniz gereken nokta, kabakların dağılmamasıdır.) kabakları ocaktan alıp sıcakken üzerine pekmezi gezdirip, soğumasını bekleyin. Servis tabağına aktarıp dövülmüş ceviz ya da taze kaymakla süsledikten sonra servis yapın. İsterseniz kalın çekilmiş fındık veya yeşil fıstık da kullanabilirsiniz.


Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beyaz,çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin.

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun

Kıymayı soğanla kavurun. İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. 2-3 kere ateşte beraber karıştırın. Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Türk mutfağına Arap kültüründen gelen bir soğuk meze çeşidi olan muhammarayı Feriye Lokantası'nın sous chef'inin tarifiyle deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri