Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli pekmezli kabak tatlısı
Cevizli pekmezli kabak tatlısı
Pratik Cevizli pekmezli kabak tatlısı Tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
1 kg tatlı balkabağı (yaklaşık 3-4 dilim)
1,5 su bardağı tozşeker
varsa 2-3 adet karanfil
1 su bardağı su
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı: Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz. Rengi kavuniçi ve diri görünümlü olanları tercih edin. Varsa yeşil kısımlarını kesip, dilimleri 10-12  cm boyunda kesin. Sonra da orta boy bir çelik tencereye yan yana sıralayın. Üzerine tozşekeri
Serpiştirip oda sıcaklığında en az 4-5 saat bekletin. Böylece kabaklar suyunu bırakır. Hatta bazı kabaklar o kadar sulu olur ki hiç su eklemeniz gerekmez.
Bekleyen sulanan kabakları, kısık ateşin üzerine oturtun. Bir su bardağı suyu tencerenin kenarından içine aktarın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 35-40 dakika, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. (Dikkat etmeniz gereken nokta, kabakların dağılmamasıdır.) kabakları ocaktan alıp sıcakken üzerine pekmezi gezdirip, soğumasını bekleyin. Servis tabağına aktarıp dövülmüş ceviz ya da taze kaymakla süsledikten sonra servis yapın. İsterseniz kalın çekilmiş fındık veya yeşil fıstık da kullanabilirsiniz.


Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini köfte harçları ile doldurun.

Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin.

Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Soğan, sarımsak, tuz ve ıspanağı kısık ateşte, ıspanaklar yumuşayana dek pişirin.

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

Biberleri yıkayıp boydan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri