Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bademli muzlu muhallebi
Bademli muzlu muhallebi
Pratik Bademli muzlu muhallebi Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta (buğday veya nişasta)
1 yemek kaşığı silme un (yani tepeleme değil)
1 su bardağı tozşeker
2 adet normal boy muz (çok iri olanlarını seçmeyin)
1 Türk kahve fincanı toz badem (veya Hindistan cevizi)
ayrıca 8-10 adet kakaolu bisküvi

Hazırlanışı: Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin. Sonra da dilimlenmiş muzları katıp yine ezip püre haline getirin. Üzerine kalan sütü ve şekeri ilave edin. Daha sonra kısık ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak (tel çırpıcıyı öneririm) muhallebiyi kaynayıncaya dek pişirin. Kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alın. Şimdi kaselere veya kup bardaklarına bisküvileri ufak ufak kırarak paylaştırın. Üzerlerine muhallebileri paylaştırarak koyun. En üste badem veya hindistancevizi serpiştirip, dolapta soğutup servise sunun.


Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ve unları iyice karıştırıp, ezin. En az 5 dakika bekletin. Daha sonra içerisine çırpılmış yumurtaları ve yağı ilave edip, karıştırın.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Fulden Ekinci'den pratik ve lezzetli tarif

Öncelikle şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri