Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayasofya kurabiyesi
Ayasofya kurabiyesi
Pratik Ayasofya kurabiyesi Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
Hamur için: 250 gram bitkisel margarin

1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
5 su bardağı un
iç harcı için: 5 adet orta boy tatlı elma
½ su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz içi
üzeri için: 1 çay bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı: Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın. Unu azar azar ekleyip pütürsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin. İç harcı için, elmaları soyup rendeleyin ve bir tencereye aktarın. Toz şekeri ekleyip 5 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, tarçın, kuru üzüm ve ceviz içini ilave edin. Karıştırıp ılınmaya bırakın. Diğer taraftan hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdane (yarım santim inceliğinde) ile açarak inceltin. Ucu tırtık kurabiye kalıbı ile veya geniş bir su bardağı ağzı ile keserek yuvarlak hamurlar hazırlayın. Hamurların içine birer yemek kaşığı iç malzemeden ilave edip uçlarından başlayarak yuvarlayıp, rulo şeklinde sarın. Sonra da uç kısımlarını birleştirip ay çöreği şekli verin. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp kurabiyeleri yerleştirin. 180 derece alt-üst konuma ayarlı ve 5 dakika önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif sararıncaya kadar 20 dakika daha pişirip çıkarın. Ilınınca üzerine çay süzgeci ile pudra şekeri serpip servis tabağına alın. Ilık olarak servis yapın.


Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına yoğurdu, çiçek yağını, yumurtanın sarısını, mayayı ılık suyu ve bir çorba kaşığı sirkeyi koyup hepsini karıştırıyoruz.

Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Pirzolaları geniş bir tabağa dizip, her iki taraflarına da tuz ve karabiber serpiştirip, kekiği ekleyin.

Yumurtaları derin bir kasede çırpın. İçine erimiş margarin, zeytinyağı ile yoğurdu ekleyip karıştırın.

Bir kaseye kepekli ve beyaz un konup karıştırılır. Tereyağı veya margarin parçalara ayrılıp konur ve parmak uçları ile birbirine yedirilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri