Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şekerpare
Şekerpare
Pratik Şekerpare Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
2 adet yumurta
4 kahve fincanı erimiş margarin
4 kahve fincanı tozşeker
12 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı fındık içi
şerbet için: üç buçuk su bardağı tozşeker
üç buçuk su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya

Hazırlanışı: Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparız avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Hafif yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizip ortalarına birer adet fındık koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Vanilyayı ilave edip fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine sıcak olarak şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.


Bu bayram da şekerpare... Bu tarifle bayram günlerinizi tatlandırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğanı piyazlık doğrayın. Kiraz domatesleri dörde, kornişonları ikiye bölün.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri