Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şekerpare
Şekerpare
Pratik Şekerpare Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
2 adet yumurta
4 kahve fincanı erimiş margarin
4 kahve fincanı tozşeker
12 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı fındık içi
şerbet için: üç buçuk su bardağı tozşeker
üç buçuk su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya

Hazırlanışı: Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparız avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Hafif yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizip ortalarına birer adet fındık koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Vanilyayı ilave edip fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine sıcak olarak şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.


Bu bayram da şekerpare... Bu tarifle bayram günlerinizi tatlandırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Dana etini tavla zarı iriliğinde doğrayın. Havuçları ve sivribiberleri temizleyip ince dilimleyin.

Milföy hamurlarından yuvarlak daireler çıkarın. Hafif su serptiğiniz ıslatılmış fırın tepsisine 4 adet daire şeklindeki hamuru yerleştirin.

Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Taze yufkayı tezgahın üzerine yayıyoruz. Bir kasenin içerisine su koyup, fırçayla yufkanın her yerine sürüyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri