Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı ve bademli revani
Çikolatalı ve bademli revani
Pratik Çikolatalı ve bademli revani Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı un
1’er su bardağı irmik ve tozşeker
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
3-4 çorba kaşığı iri çekilmiş badem
1 paket bitter çikolata (80 gram)
1 paket kabartma tozu
şerbeti için: üç buçuk su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
süslemek için: 2’şer çorba kaşığı çekilmiş fıstık ve badem
8-10 adet yarım ceviz parçası

Hazırlanışı: Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpın ve üzerine un, irmik, şeker, süt, badem ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Çikolatayı rendeleyip karışıma ekleyin. Hamuru yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Revaniyi tepside dörde bölün ve sıcakken üstüne soğuk şerbeti azar azar dökün. Soğuduktan sonra dilimleyip fıstık, badem ve cevizle süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çikolatayı rendeleyip, bekletin. Tereyağı ve pudraşekerini mikserle çırpın. Fındıkları ve çikolatayı ekleyip, yoğurun.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine sıvıyağ gezdirip harmanladıktan sonra kenara alın.

İsmiyle de ilgi çekici bir kurabiye olan perişan kurabiyeyi Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı anlattı. İçindeki malzemelerin çokluğu ve şekli sebebiyle bu kurabiye perişan ismini almış.

Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın.

Unun ortasını açıp, yumurta, yoğurt, 1 kahve fincanı sıvıyağ ve tuzu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri