Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çerkez tatlısı
Çerkez tatlısı
Pratik Çerkez tatlısı Tarifi

Osmanlı Mutfağı'nun unutulmaya yüz tutmuş bayram tatlılarından biri. Maslak Sheraton Hotel'in pastane şefi sizler için anlattı...

Malzemeler:
1.5 bardak un
100 gram irmik
10 gram şeker
1 tatlı kaşığı tuz
15 gram pakmaya
15 gram kabartma tozu
bir miktar su
5 adet yumurta sarısı
100 gram tereyağı
10 gram tarçın
içi için: 100 gram çekilmiş ceviz
150 gram tozfındık
1 yumurta beyazı
şerbeti için: 1 kg su, 2 kg şeker, yarım limonun suyu

Hazırlanışı: İlk önce unu derin bir kaba boşaltın. Pakmayayı unun ortasına koyup az su ile ıslatın. Mayayı unun ortasında erittikten sonra irmiği, yumurta sarılarını, şekeri, bir çay kaşığı tuzu, bir miktar tarçın, kabartma tozu, tereyağını ilave edip tüm malzemeyi karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 15 dakika dinlendirin. İç malzemesi için, bir kaba cevizi, toz fıstığı, bir miktar tarçını ve 1 yumurta beyazını koyup karıştırın. Hamuru un serpip merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın. Kenarlarını kesip kare şekline getirin. En uçtan başlayarak iç malzemeyi koyup rulo yapın ve rulo yaptığınız bölümü kesin. Rulo yaptığınız hamurları eliniz yardımıyla biraz inceltin. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. İncelttiğiniz hamuru 2 parmak genişliğinde kesin. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Hamurları kızgın yağda kızartın. Önceden hazırladığınız şerbete tatlıları atın. Şerbetin soğuk olması gerekiyor. Tatlıları sıcak sıcak soğuk şerbete atın. Tatlıların üzerine badem serperek servis edin.
Şerbetin hazırlanışı: 1 kg suya 2 kg şeker ilave edip karıştırın ve kaynatın. Şerbeti 1 gün önceden hazırlayın.


Osmanlı Mutfağı'nun unutulmaya yüz tutmuş bayram tatlılarından biri. Maslak Sheraton Hotel'in pastane şefi sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Soğanı küp doğrayın. Yağsız tavada kavurun. Kıymayı ekleyin.

Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın.

Azzur Restaurant'ın şefi Orhan Demirok'tan sevginizi anlatabilecek çok güzel ve pratik bir tatlı tarifi... Hem görüntüsü hem tadıyla vazgeçilmez...

Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp, bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri