Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çökertme
Çökertme
Pratik Çökertme Tarifi

Yemekevi.tv okuyucuları için kurban etleriyle yapılacak muhteşem bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın başarılı şefi Çetin Ürün anlattı...

Malzemeler:
200 gr  kuşbaşı dana eti (yağsız ve sinirsiz tranç eti)
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
1 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su
2 adet orta boy patates
200 gram tava yoğurdu
tuz, karabiber
domates sos için: 2 adet orta boy domates
50 gram tereyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
yeterince tuz

Hazırlanışı: Etleri ve patatesleri şerit şeklinde doğrayın. Tencereye sıvı yağı koyun, soğan ve eti ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Domates ve biber salçasını da ilave ettikten sonra 10 dakika daha kavurun. Su, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte 30 dakika kaynamaya bırakın. Şerit şeklinde doğranmış patatesleri havlu peçetenin üstüne alarak iyice kurutun, fritözde kızartın. Ocaktaki etle patatesleri harmanlayıp servise hazır hale getirin. Domates sos için, yağı tavaya alın. Domates, tuz, kekik ve dövülmüş sarımsağı ilave edip karıştırın. 15 dakika pişirin. Tava yoğurdunu iyice çırpın. Pişen yemeği servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu, yoğurdun üzerine de domates sosunu dökün. Sıcak olarak servis yapın.


 


Yemekevi.tv okuyucuları için kurban etleriyle yapılacak muhteşem bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın başarılı şefi Çetin Ürün anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Yumurtalar, tuz ve şekeri bir kapta beyazlaşana kadar çırpın. Süt, zeytinyağı, vanilya ve birlikte elediğiniz un ile kabartma tozunu ilave edip, birkaç dakika daha çırpın.

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın. Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri