Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Marmara Sahillerinde Aşk Başlangıcı Marmara Sahillerinde Aşk Başlangıcı
Pratik Marmara Sahillerinde Aşk Başlangıcı Tarifi

Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...


Denizden Gelen Aşk Denizden Gelen Aşk
Pratik Denizden Gelen Aşk Tarifi

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir aşk yemeği. Mövenpick Hotel Azzur Restauran’tın şefi Orhan Demirok sizler için hazırladı


Levrek Fileto Levrek Fileto
Pratik Levrek Fileto Tarifi

Balık sevenler için basit ve pratik bir tarif. Ege otlarıyla yapılması ayrı bir lezzet katıyor. Mutlaka deneyin...


Safranbolu Safran ile Kalkan tava Safranbolu Safran ile Kalkan tava
Pratik Safranbolu Safran ile Kalkan tava Tarifi

Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...


Safranlı Deniz Tarağı Safranlı Deniz Tarağı
Pratik Safranlı Deniz Tarağı Tarifi

Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...


Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama
Pratik Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama Tarifi

Türk mutfağını en iyi temsil eden Feriye Lokantası'nın aşçılarından Birkan Erköylü'den çok pratik ve lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin...


Avokadolu somon Avokadolu somon
Pratik Avokadolu somon Tarifi

Somonla avokadonun muhteşem uyumu. Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...


Izgara somon balığı salatası Izgara somon balığı salatası
Pratik Izgara somon balığı salatası Tarifi

Akdeniz yeşillikleriyle yapılan ve çok pratik bir tarif olan ızgara somon balığı salatasını İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç anlattı...


Sebze yatağında limon soslu levrek Sebze yatağında limon soslu levrek
Pratik Sebze yatağında limon soslu levrek Tarifi

Balık tutkunları için çok lezzetli bir tarif. İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç sizler için anlattı...


Sebzeli ve makarnalı somon ızgara Sebzeli ve makarnalı somon ızgara
Pratik Sebzeli ve makarnalı somon ızgara Tarifi

Polat Renaissance İstanbul Hotel aşçılarından Uğur Özkan Ersoy'dan Sebzeler ve makarnalar eşliğinde sunulan somon ızgara... Yaz ayları için hafif bir tarif...


Fırında mezgit Fırında mezgit
Pratik Fırında mezgit Tarifi

Yağ ile limonu derince bir kaseye koyup karıştrın. Balığı temizleyip, akar suyun altında yıkayın. Süzüp kurulayın.


Hamsi sarma Hamsi sarma
Pratik Hamsi sarma Tarifi

Öncelikle hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra ince kıyın ve bir kenara alın.


Hamsi güveç Hamsi güveç
Pratik Hamsi güveç Tarifi

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzün ve bir kenara alın.


Hamsiburger Hamsiburger
Pratik Hamsiburger Tarifi

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Haşlayıp suyunu süzdükten sonra çatalla ezin.


Hamsi şiş Hamsi şiş
Pratik Hamsi şiş Tarifi

Ayıkladığınız hamsinin kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra bir kenara alın.


Hamsi çorbası Hamsi çorbası
Pratik Hamsi çorbası Tarifi

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.


Hamsi köftesi Hamsi köftesi
Pratik Hamsi köftesi Tarifi

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.


Balıkbudu köfte Balıkbudu köfte
Pratik Balıkbudu köfte Tarifi

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.


Hamsi mantısı Hamsi mantısı
Pratik Hamsi mantısı Tarifi

Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin.


Barbunya menüer Barbunya menüer
Pratik Barbunya menüer Tarifi

Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı yerleştirin.


Balık gözleme Balık gözleme
Pratik Balık gözleme Tarifi

Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun.


Alabalık Buğulama Alabalık Buğulama
Pratik Alabalık Buğulama Tarifi

Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.


Balık Çorbası Balık Çorbası
Pratik Balık Çorbası Tarifi

Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye aktarın. Havuçları rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın


Balık Köftesi Balık Köftesi
Pratik Balık Köftesi Tarifi

Palamutiarı temizleyin. 1 adet soğanı dört parçaya bölerek bolca su içerisinde iyice haşlayın. Balıkları sudan alıp etleri kılçıkiarından ayırın.


Barbunya Izgara Barbunya Izgara
Pratik Barbunya Izgara Tarifi

Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.


Deniz Tarağı Deniz Tarağı
Pratik Deniz Tarağı Tarifi

Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. 2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın.


Hamsi Fırın Hamsi Fırın
Pratik Hamsi Fırın Tarifi

Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.


Beyaz soslu kalkan Beyaz soslu kalkan
Pratik Beyaz soslu kalkan Tarifi

Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı 3 su bardağı suda 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün.


Karidesli kalkan Karidesli kalkan
Pratik Karidesli kalkan Tarifi

Ayıklanmış balığı 1 parmak uzunluğunda şeritler halinde doğrayın. Una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.


Kağıtta kalkan Kağıtta kalkan
Pratik Kağıtta kalkan Tarifi

Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin.


Kalkan müniyer Kalkan müniyer
Pratik Kalkan müniyer Tarifi

Ayıklanmış, derisi alınmış ve 1 parmak uzunluğunda doğranmış balığı una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.


Kiremitte kalkan Kiremitte kalkan
Pratik Kiremitte kalkan Tarifi

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.


Füme somon Füme somon
Pratik Füme somon Tarifi

Önce servis yapacağınız tabağın tabanını roka ile yükseltin. Somonları dilerseniz rulo sararak ya da gül şeklinde kıvırarak rokaların üzerine yerleştirin.


Fırında rakılı levrek Fırında rakılı levrek
Pratik Fırında rakılı levrek Tarifi

Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın.


Hamsi dolması Hamsi dolması
Pratik Hamsi dolması Tarifi

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.


Kalamar tava Kalamar tava
Pratik Kalamar tava Tarifi

Kalamarı bir parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesin.


Kalamarlı ev makarnası Kalamarlı ev makarnası
Pratik Kalamarlı ev makarnası Tarifi

Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın


Balık İskender Balık İskender
Pratik Balık İskender Tarifi

Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin.


Hamsili muska börek Hamsili muska börek
Pratik Hamsili muska börek Tarifi

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.


Kağıtta tekir Kağıtta tekir
Pratik Kağıtta tekir Tarifi

Tekiri ayıklayıp kılçığını çıkarın. Fırın tepsisinin içine alüminyum folyo yayın. Üzerine halka kesilmiş soğan, sivri biber, domates ve maydanozu dizin.


Barbunya sarma Barbunya sarma
Pratik Barbunya sarma Tarifi

Barbunyalardan fileto çıkarın. 1 adet pastırma diliminin üzerine 1 dilim balık fileto, en üste de iri doğranmış mantar ekleyin.


Tekir panço Tekir panço
Pratik Tekir panço Tarifi

Filetosu çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayın. Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, uzun dilimler halinde kesin.


Tekir çorbası Tekir çorbası
Pratik Tekir çorbası Tarifi

Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın.


Hamsi böreği Hamsi böreği
Pratik Hamsi böreği Tarifi

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın ve fileto haline getirin. Una bulayıp kuyrukları tavanın içine, başları dışarı gelecek şekilde tavaya dizin.


Hamsi krep Hamsi krep
Pratik Hamsi krep Tarifi

Krep için yumurtaları çırpın. Un, tuz ve sütü ilave ederek çırpma teli ile çırpmaya devam edin.


Hamsi omlet Hamsi omlet
Pratik Hamsi omlet Tarifi

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsileri fileto haline getirin.


Patlıcanlı hamsi fırında Patlıcanlı hamsi fırında
Pratik Patlıcanlı hamsi fırında Tarifi

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.


Hamsi çorbası Hamsi çorbası
Pratik Hamsi çorbası Tarifi

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Bir tencerede erittiğiniz tereyağında unu kavurun.


Hamsili pilav Hamsili pilav
Pratik Hamsili pilav Tarifi

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.


Hamsili pizza Hamsili pizza
Pratik Hamsili pizza Tarifi

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.


Türk usulü suşi Türk usulü suşi
Pratik Türk usulü suşi Tarifi

Ispanak yapraklarının saplarını koparın. Daha sonra bol suda 3 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin.


Fener balıklı istifno otlu kabak çiçeği Fener balıklı istifno otlu kabak çiçeği
Pratik Fener balıklı istifno otlu kabak çiçeği Tarifi

Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir büyük tencerede margarin eritilir. Yağı kızınca doğranmış havuç, şalgam ve kereviz rendesi katılıp karıştırarak 8-10 dakika pişirilir.

Öncelikle tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Süt, vanilya, margarin ve zeytinyağını ekleyip, çırpmaya devam edin kakaoyu da katıp, şöyle bir karıştırın.

Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Margarin, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 su bardağı krema ve unu derin bir kasede yoğurun.

Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri