Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tekir panço
Tekir panço
Pratik Tekir panço Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg tekir
2 adet bostan patlıcan
1 çay bardağı un
kızartmak için: sıvıyağ
domates sos için: 2 adet domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak

Hazırlanışı: Filetosu çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayın. Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, uzun dilimler halinde kesin. Acısını almak için tuzlu suda 20 dakika bekletin. Süzdükten sonra iyice sıkıp, kurulayın. Dilimlerin üzerine balık filetoları pay edip rulo şeklinde sarın. Una bulayıp kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Kızarmış tekir pançoları servis tabağına alın. Sos için, kabukları soyulmuş domatesleri rendeleyin. Sıvıyağda dövülmüş sarımsakla birlikte 2-3 dakika soteleyin. Pançoların üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Filetosu çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayın. Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, uzun dilimler halinde kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin.

Bir kabın içinde kepekli unu, buğday ununu, yumurtayı, sütü, yağı, eritilmiş tatlandırıcıyı karıştırıp, malzeme özleşene dek iyice yoğurun.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Granül kahve, portakal suyu ve bir portakalın rendelenmiş kabuğunu bir kaba alıp karıştırın.

Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri