Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tekir çorbası
Tekir çorbası
Pratik Tekir çorbası Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
1 kg tekir
2’şer adet soğan ve havuç
1 adet patates
yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
8 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 kahve fincanı krema
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın. İnce kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç ve patatesi ilave edin. İri kıyılmış maydanoz, limon suyu, sıvıyağ, tuz ve karabiberi katın. En son suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra bir kevgirle balık parçalarını ve sebzeleri suyun içinden çıkarıp, çorba kaselerinin içine pay edin. Tenceredeki suyu başka bir tencereye süzün. Bir kasede un ve kremayı topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. Süzdüğünüz suyun içine katıp, karıştırın ve 2 taşım daha kaynatın. Çorba kaselerinin içine kaynamış suyu pay edin ve sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanayı ayıklayın. Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suya çıkarın. Yarmayı 2.5 tatlı kaşığı tuz ve 1.5 su bardağı ile yoğurun.

Somon fümelerin içine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.

Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve tozşekeri mikserle çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.

Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın.

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salep'i hazırlamak çok basit.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri