Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Türk usulü suşi
Türk usulü suşi
Pratik Türk usulü suşi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
500 gram ıspanak
1 su bardağı pirinç
1 adet lüfer filetosu
1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz
süslemek için: domates ve limon dilimleri

Hazırlanışı: Ispanak yapraklarının saplarını koparın. Daha sonra bol suda 3 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin. Diğer taraftan pirinç ve balığı birlikte bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 15-20 dakika pişirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan alın. 2-3 parça balığı tencereden alıp kenara ayırın. Tencereye tereyağı ve tuz ekleyerek karıştırın. Haşlanmış ıspanak yapraklarını yemek tabağı büyüklüğünde birleştirerek zemin oluşturun. Hazırladığınız pirinçli harcı ortasına koyun. Ayırdığınız balık parçalarını pirincin üzerine koyup rulo yapın. Dilimleyerek servis tabağına alın. Domates ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Elif Korkmazel'in tarifi


Ispanak yapraklarının saplarını koparın. Daha sonra bol suda 3 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun.

Domateslerin tepesini kapak şeklinde kesip içini kaşıkla çıkarın. Servis tabağında düz durması için alt kısımlarından da biraz kesin.

Çikolata ve sütü bir tencereye alın. Orta ateşte iyice karıştırın. Ateşin üzerinden alıp, ekmek kırıntısını ekleyin ve 20 dakika bekletin.

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Wow Hotels Convention Center'ın sous chef'i İsmail Kaplan'dan çok özel bir börek tarifi. Yapımı çok basit olan bu böreğin tadına doyamayacaksınız...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri