Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Türk usulü suşi
Türk usulü suşi
Pratik Türk usulü suşi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
500 gram ıspanak
1 su bardağı pirinç
1 adet lüfer filetosu
1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz
süslemek için: domates ve limon dilimleri

Hazırlanışı: Ispanak yapraklarının saplarını koparın. Daha sonra bol suda 3 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin. Diğer taraftan pirinç ve balığı birlikte bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 15-20 dakika pişirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan alın. 2-3 parça balığı tencereden alıp kenara ayırın. Tencereye tereyağı ve tuz ekleyerek karıştırın. Haşlanmış ıspanak yapraklarını yemek tabağı büyüklüğünde birleştirerek zemin oluşturun. Hazırladığınız pirinçli harcı ortasına koyun. Ayırdığınız balık parçalarını pirincin üzerine koyup rulo yapın. Dilimleyerek servis tabağına alın. Domates ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Elif Korkmazel'in tarifi


Ispanak yapraklarının saplarını koparın. Daha sonra bol suda 3 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede bir çırpıcı ile iyice çırpın. Üzerine gazozu ilave edin.

Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri