Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli ve makarnalı somon ızgara
Sebzeli ve makarnalı somon ızgara
Pratik Sebzeli ve makarnalı somon ızgara Tarifi

Polat Renaissance İstanbul Hotel aşçılarından Uğur Özkan Ersoy'dan Sebzeler ve makarnalar eşliğinde sunulan somon ızgara... Yaz ayları için hafif bir tarif...

Malzemeler:
120 gr somon balığı
15 gr kabak
15 gr havuç
10 gr pancar kurusu
10 gr krema
3’er gr tuz, balık baharatı, safran, soya sos

Hazırlanışı: İlk olarak somon soya sos ile marine edilerek tavada iki tarafı da iyice kızartılır. 5 dk 160 derecede fırına konulur. Karışık doğranmış sebzeler soya sos ile sotelenir ve makarna ilave edilir. Makarna ile sebzeler soteledikten sonra tabağın ortasına konulur, kızarmış somon makarnanın üzerine ilave edilir. Tabağa dekor için pırasayla sarılmış buket sebzeler somonun üstüne yerleştirilir. Safran sos da ilave edildikten sonra servise sunulur. Yaz aylarında hafif beslenmek için güzel ve basit bir yemektir.

Afiyet olsun..


Polat Renaissance İstanbul Hotel aşçılarından Uğur Özkan Ersoy'dan Sebzeler ve makarnalar eşliğinde sunulan somon ızgara... Yaz ayları için hafif bir tarif...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.

Kemiksiz hindi göğüs etini keskin bir bıçakla enlemesine kesip et döveceği ile döverek inceltin.

Patates ve havuçları soyun. Eşit büyüklükte küblere kesin. Soğanları soyun, uzunlamalarına ikiye kesin, yarıklar açın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri