Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebze yatağında limon soslu levrek
Sebze yatağında limon soslu levrek
Pratik Sebze yatağında limon soslu levrek Tarifi

Balık tutkunları için çok lezzetli bir tarif. İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç sizler için anlattı...

Malzemeler:
200 gr levrek fileto
3 dilim limon (elma dilimli kesilmiş)
½ limon suyu
30 gr zeytinyağı
1 diş ince kıyılmış sarımsak
40 gr ince kesilmiş havuç
40 gr ince kesilmiş kabak
40 gr brokoli
1 çay kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
250 gr su

Hazırlanışı İlk önce tavaya temiz su konulur. İki üç diş sarımsak, zeytinyağı ve balıklar kaynayan suyun içine atılır. Limonlar da konularak suyu çekinceye kadar balıklar kaynatılır. Pişen balıklar tabağa alınır. Sos kaynamaya devam edilir. İçine limon suyu ilave edilir. Tereyağı un karışımı olan meyane konularak hafif koyulaşıncaya kadar kaynatılır.

Başka bir tavaya zeytinyağı dökülür. Sırasıyla soğan, maydanoz ilave edilerek hafif sotelenir. Kabak, havuç ve brokoli ilave edilir. Sebzeler sotelendikten sonra tabağın ortasına konulur ve üzerine balıklar yerleştirilir. En üstüne sos dökülür.

Meyanenin yapılışı: Tereyağı eritilir. İçine un atılarak pembeleşinceye kadar kavrulur.

Afiyet olsun...


Balık tutkunları için çok lezzetli bir tarif. İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Minik pizzalar için evde pizzanıza koyabileceğiniz ne varsa karıştırıyorsunuz; dilimlenmiş zeytin, doğranmış domates, sivri biber, kaşar peyniri rendesi ve baharatlar.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın.

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'ndan çok farklı bir sahanda yumurta tarifi. Hurma ile yapılan bu tarif, iftar sofralarınıza fark katacak.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri