Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Safranlı Deniz Tarağı
Safranlı Deniz Tarağı
Pratik Safranlı Deniz Tarağı Tarifi

Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

Malzemeler:
• çeri domates
• portakal ve greyfurt dilimleri
• safran, zeytinyağı, limonsuyu ve kekikle marine edilmiş deniz tarağı
• yarım limon
sos için: mayonez
• 2 adet yumurta
• sarımsak
• deniz tuzu
• fesleğenli yeşil yağ
• biberiye dalları
• yeşillikler

Hazırlanışı: Ocakta bir miktar kızdırılan tavada deniz tarakları kızartılır. Çok kızartılmamalı, setleştikçe lezzetini kaybeder. İçleri sulu ve yumuşak kalmalı. Limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırılan yeşillikler tabağın kenarına yerleştirilir. Ortasına deniz tarakları konulur. Fırınlanmış domates, portakal ve greyfurt dilimleri de dekor amaçlı yerleştirilir. Sos deniz taraklarının üzerinde gezdirilir. Fesleğenli yeşil yağ ilave edilir.

Sosun hazırlanışı: Bir miktar mayonez, bir yumurta, sarımsak, deniz tuzu, İran safranı, su derin bir kapta karıştırılarak sos elde edilir.


Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır.

Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.

Havucu rendeleyin. Kaynayan suyun içine tortelliniyi dökün. 4 dakika kaynatın. Fasulyeleri tortellininin içine ekleyin, 2 dakika daha pişirin.

Mustafa Uyar'dan lezzetli bir sebze yemeği tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri