Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Safranlı Deniz Tarağı
Safranlı Deniz Tarağı
Pratik Safranlı Deniz Tarağı Tarifi

Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

Malzemeler:
• çeri domates
• portakal ve greyfurt dilimleri
• safran, zeytinyağı, limonsuyu ve kekikle marine edilmiş deniz tarağı
• yarım limon
sos için: mayonez
• 2 adet yumurta
• sarımsak
• deniz tuzu
• fesleğenli yeşil yağ
• biberiye dalları
• yeşillikler

Hazırlanışı: Ocakta bir miktar kızdırılan tavada deniz tarakları kızartılır. Çok kızartılmamalı, setleştikçe lezzetini kaybeder. İçleri sulu ve yumuşak kalmalı. Limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırılan yeşillikler tabağın kenarına yerleştirilir. Ortasına deniz tarakları konulur. Fırınlanmış domates, portakal ve greyfurt dilimleri de dekor amaçlı yerleştirilir. Sos deniz taraklarının üzerinde gezdirilir. Fesleğenli yeşil yağ ilave edilir.

Sosun hazırlanışı: Bir miktar mayonez, bir yumurta, sarımsak, deniz tuzu, İran safranı, su derin bir kapta karıştırılarak sos elde edilir.


Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeyi karıştırıp hamur haline getirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra merdane ile açın.

Semiramis Geredeli'den çocukların severek yiyeceği bir puding tarifi...

yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Tavuk etlerini marine etmek için, süt, yoğurt suyu ve soğan suyunu bir kapta karıştırın

İrmik, süt, tozşeker ve kıyılmış kayısıları bir tencereye alıp, koşulaşana kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri