Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Safranbolu Safran ile Kalkan tava
Safranbolu Safran ile Kalkan tava
Pratik Safranbolu Safran ile Kalkan tava Tarifi

Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...

Malzemeler:
130 gr kalkan fileto
40 gr baldo pirinç
180 cl tavuk suyu
50 gr kızarmış soğan, tel safran
30 gr krema
3 gr nane yağı
1 gr frenk soğanı
Tuz-karabiber

Balığın kızartılması: Isıtılan tavaya zeytinyağı dökülür ve balık kızartılır. Balığın haşlanmaması için, kızarması gerekiyor. Kızaran balık yağlanmış ayrı bir kaba alınır, daha önceden ısıtılan 180 derece fırında 10 dakika pişirilir.

Pilavın hazırlanışı: 10 gr tereyağ, safran tel sapları ve haşlanmış pirinçle safranlı dereotlu pilav yapılır. Pilavın yapılması için ilk önce tavaya tereyağı konulur. Sonra safran sapları ilave edilir. Haşlanmış pirinçler de eklenerek karıştırılır. İçerisine en son önceden kıyılmış dereotu ilave edilir.

Safranlı krema sosun hazırlanışı: Tava ısıtılır, içerisine 150 gr krema ilave edilir. Sertleşmesi için krema bir miktar kaynatılır. İçerisine 2 gr safran ilave edilir.

Dereotlu safranlı pilav tabağın ortasına konulur. Üzerine kalkan balığı yerleştirilir. Safranlı krema sos üzerine gezdirilir. Üzerine kurutulmuş domates yaprağı, yeşil sos, kızartılmış soğan konulur.


Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir çörek...

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Soğanları ince ince doğrayıp margarinle pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanlara yağlı kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin.

Kabağı temizleyip dilimledikten sonra tozşeker ilave ederek kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

Yine kalbe hitap eden, kalp şeklinde olan bir tarif. Polat Renaissance'in usta aşçısının yaratıcı elleriyle sevgili için yapıldı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri