Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Safranbolu Safran ile Kalkan tava
Safranbolu Safran ile Kalkan tava
Pratik Safranbolu Safran ile Kalkan tava Tarifi

Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...

Malzemeler:
130 gr kalkan fileto
40 gr baldo pirinç
180 cl tavuk suyu
50 gr kızarmış soğan, tel safran
30 gr krema
3 gr nane yağı
1 gr frenk soğanı
Tuz-karabiber

Balığın kızartılması: Isıtılan tavaya zeytinyağı dökülür ve balık kızartılır. Balığın haşlanmaması için, kızarması gerekiyor. Kızaran balık yağlanmış ayrı bir kaba alınır, daha önceden ısıtılan 180 derece fırında 10 dakika pişirilir.

Pilavın hazırlanışı: 10 gr tereyağ, safran tel sapları ve haşlanmış pirinçle safranlı dereotlu pilav yapılır. Pilavın yapılması için ilk önce tavaya tereyağı konulur. Sonra safran sapları ilave edilir. Haşlanmış pirinçler de eklenerek karıştırılır. İçerisine en son önceden kıyılmış dereotu ilave edilir.

Safranlı krema sosun hazırlanışı: Tava ısıtılır, içerisine 150 gr krema ilave edilir. Sertleşmesi için krema bir miktar kaynatılır. İçerisine 2 gr safran ilave edilir.

Dereotlu safranlı pilav tabağın ortasına konulur. Üzerine kalkan balığı yerleştirilir. Safranlı krema sos üzerine gezdirilir. Üzerine kurutulmuş domates yaprağı, yeşil sos, kızartılmış soğan konulur.


Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, margarin, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın. Oda sıcaklığındaki tereyağına hardalı ilave edip el blenderi ile karıştırın

Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Spagetti tutkunları ekran başına... Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için pratik ve çok lezzetli bir spagetti tarifi verdi.

Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri