Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanlı hamsi fırında
Patlıcanlı hamsi fırında
Pratik Patlıcanlı hamsi fırında Tarifi


Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg Karadeniz hamsisi
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıvıyağ
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı zeytinayğı
2’şer adet domates ve sivri biber
1 adet soğan
yarım demet maydanoz, tuz

Hazırlanışı: Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın. Patlıcanları alacalı soyup, önce ortadan ikiye sonra uzunlamasına dilimler halinde kesin. Tuzlu suda 20 dakika bekletin. Suyunu sıkarak kızgın yağda kızardın. İnce kıyılmış domates,sivri biber, soğan ve maydanozu zeytinyağında pişirin. Tuz ilave edin. Fırın tepsisine patlıcanların yarısını dizin. Üzerine kızarmış hamsilerin yarısını yerleştirip hazırladığınız harcı yayın. Tekrar kalan patlıcan ve hamsileri dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Yemeği fırına vermeden önce patlıcanların üzerine kaşar veya dil peyniri koyabilirsiniz.

Kaynak: Sofra


Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir tencereye un, tozşeker, yumurta ve sütü aktarıp çırpın ve ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin.

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Kuzu incikleri temizlendikten sonra tencereye aktarın. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve etin üzerine ekleyin.

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir. Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri