Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Marmara Sahillerinde Aşk Başlangıcı
Marmara Sahillerinde Aşk Başlangıcı
Pratik Marmara Sahillerinde Aşk Başlangıcı Tarifi

Malzemeler: (iki kişilik)
120 gr somon füme
Avakado salatası
Babaganuş
20 gr marul
16 gr mesculin
dekor için: 2 adet soğan
1 adet bıldırcın yumurtası
1 adet çeri domates
10 gr kapari çiçeği
yeteri kadar zeytinyağı
8 gr haşlanmış jumbo karides
40 gram buharda pişmiş deniz levreği

Hazırlanışı: Somon yapraklarını bir tepsiye açın, üzerine önceden hazırlamış olduğumuz, bal ve hardal sosumuzu somonumuzun her yerine gelecek şekilde sürün. Daha sonra ballı ve hardallı somonlarımızı iki tabağa ortalarına gelecek şekilde yaprak şeklinde koyun. Sonra ise daha önceden yapılmış olan avokado salatası ve babaganuşu kalp şeklindeki bir forma yardımıyla somonların üzerine koyun. Jumbo karidesi, deniz levreğini de babaganuş ve avokado salatasının kenarlarına düzgünce yerleştirin. En sonunda ise marul, mesculin, bıldırcın yumurtasın, taze soğan, kapari ve çeri domatesi ile süsleyip, birazcık zeytinyağı gezdirin.


Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın.

Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Dana etini tavla zarı iriliğinde doğrayın. Havuçları ve sivribiberleri temizleyip ince dilimleyin.

Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra 6 parçaya ayırıp limonlu suya koyun.

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri