Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Marmara Sahillerinde Aşk Başlangıcı
Marmara Sahillerinde Aşk Başlangıcı
Pratik Marmara Sahillerinde Aşk Başlangıcı Tarifi

Malzemeler: (iki kişilik)
120 gr somon füme
Avakado salatası
Babaganuş
20 gr marul
16 gr mesculin
dekor için: 2 adet soğan
1 adet bıldırcın yumurtası
1 adet çeri domates
10 gr kapari çiçeği
yeteri kadar zeytinyağı
8 gr haşlanmış jumbo karides
40 gram buharda pişmiş deniz levreği

Hazırlanışı: Somon yapraklarını bir tepsiye açın, üzerine önceden hazırlamış olduğumuz, bal ve hardal sosumuzu somonumuzun her yerine gelecek şekilde sürün. Daha sonra ballı ve hardallı somonlarımızı iki tabağa ortalarına gelecek şekilde yaprak şeklinde koyun. Sonra ise daha önceden yapılmış olan avokado salatası ve babaganuşu kalp şeklindeki bir forma yardımıyla somonların üzerine koyun. Jumbo karidesi, deniz levreğini de babaganuş ve avokado salatasının kenarlarına düzgünce yerleştirin. En sonunda ise marul, mesculin, bıldırcın yumurtasın, taze soğan, kapari ve çeri domatesi ile süsleyip, birazcık zeytinyağı gezdirin.


Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın. Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin.

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Yarım kg köftelik bulguru tepsiye yayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı salça, 1 kahve fincanı irmik ve 1 su bardağı ılık su ilave edip harmanlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri